Γεμιστά με τραχανά: μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή

Γεμιστά με τραχανά

Τα γεμιστά με τραχανά αποτελούν μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή που συνδυάζει την παράδοση της Ελληνικής κουζίνας με τον μοντέρνο τρόπο φιλοξενίας. Αυτή η συνταγή προσφέρει μια εκλεπτυσμένη προσέγγιση στα γνωστά γεμιστά, ενισχύοντας τη γεύση με τον υπέροχο τραχανά. Ακολουθήστε τα βήματα παρακάτω για να δημιουργήσετε αυτό το νόστιμο πιάτο.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Γεμιστά με τραχανά

Τα γεμιστά είναι μια αγαπημένη συνταγή της Ελληνικής και Μεσογειακής γενικά κουζίνας. Αποτελούν μια θρεπτική τροφή πλούσια σε βούτυρο π.χ βιτάμίνες. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε μια διαφορετική εκδοχή με μελιτζάνες, πιπεριές και ντομάτες αλλά με γέμιση από τραχανά. Ακολουθήστε τα βήματα που σας προτείνουμε και σίγουρα θα τα καταφέρετε. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 50 mins
  • Yield: 8

Υλικά

  • 4 ντομάτες
  • 4 μελιτζάνες αργείτικες
  • 4 πιπεριές πράσινες
  • 1 φλιτζάνια τραχανά
  • 1/2 φλιτζάνια ρύζι
  • 1 φλιτζάνια λάδι
  • 1 φλιτζάνια γάλα
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε ένα μπολ τον τραχανά, ρίχνετε το γάλα και τον μουσκεύετε για 10 λεπτά.
  2. Πλένετε τις ντομάτες, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές. Τα ανοίγετε οριζόντια στο επάνω μέρος με ένα μαχαίρι. Αφαιρείτε τους σπόρους από τις πιπεριές και λίγη ψίχα από τις ντομάτες (την κρατάτε σε ένα μπολ). Χαράζετε τις μελιτζάνες και βγάζετε με ένα κουταλιές γλυκού λίγη από την ψίχα τους. Τα Βάζετε όλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι.
  3. Σοτάρετε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι με το μισό λάδι. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε τον τραχανά, αφού τον στραγγίξετε, το ρύζι, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και το τυρί χοντροκομμένο. Προσθέτετε τη μισή ψίχα από τις ντομάτες τριμμένη και τα ανακατεύετε. Γεμίζετε τις μελιτζάνες, τις ντομάτες και τις πιπεριές με το μείγμα, ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι, ένα φλιτζάνια νερό, την υπόλοιπη ψίχα ντομάτας τριμμένη και ψήνετε στους 190 Βαθμούς για 1/2 ώρα.
  4. Αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 35 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης