Κουραμπιέδες: Γεύση από την αγαπημένη Ελληνική Παράδοση

Κουραμπιέδες: Γεύση από την αγαπημένη Ελληνική Παράδοση

Κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, τα ελληνικά σπίτια αναπνέουν τον αέρα της γλυκιάς παράδοσης με τους αγαπημένους μας κουραμπιέδες. Αυτό το παραδοσιακό γλυκό αντιπροσωπεύει τη θερμότητα των στιγμών που περνάμε με την οικογένεια και τους φίλους μας κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Η Συνταγή: Οι κουραμπιέδες είναι ένας μοναδικός συνδυασμός αλεύρι, ζάχαρης, βούτυρου και αρωματικών υλικών που ψήνονται με αγάπη. Αμυγδάλα προσθέτουν την υπέροχη υφή, ενώ η βανίλια και η κανέλα γεμίζουν τον χώρο με την ευωδιά των γιορτών. Το τελικό αποτέλεσμα; Κουραμπιέδες με τραγανή κρούστα και πλούσια γεύση που θα σας ενθουσιάσουν.

Η Παράδοση Συνεχίζεται: Στις κουζίνες μας, η παράδοση ζει. Οι οικογένειες συναθροίζονται για να δημιουργήσουν αυτό το γλυκό από την αρχή, προσθέτοντας τη δική τους αγάπη και μαγεία. Το αποτέλεσμα είναι όχι μόνο ένα γευστικό γλύκισμα αλλά και μια συναισθηματική σύνδεση με την παράδοση.

Καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, ας συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε αυτήν τη γεύση και αυτήν την αγάπη, δημιουργώντας μια νέα γενιά από λάτρεις των κουραμπιέδων και των παραδοσιακών ελληνικών γεύσεων.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κουραμπιέδες

Ιδιαίτερα αγαπημένο γλυκό για μικρούς και μεγάλους. Δώστε μόνο λίγη προσοχή στα υλικά. Καλή σας επιτυχία.

  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 24

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό αλεύρι
  • 4 φλιτζάνια βούτυρο γάλακτος
  • 3 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα (με τη φλούδα)
  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 κρόκους αυγών
  • 2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλιές γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλιές γλυκού γαρίφαλο
  • Βούτυρο λιωμένο
  • Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε το βούτυρο, μέχρι να ασπρίσει. Χτυπάτε τους κρόκους με το μισό φλιτζάνια ζάχαρη και τους ρίχνετε στο βούτυρο μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτετε την αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη, λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν και το γαρίφαλο με την κανέλα.
  2. Αφήνετε τη ζύμη για 10 λεπτά. Αλείφετε ένα ταψί με λίγο βούτυρο, παίρνετε λίγο λίγο μείγμα και πλάθετε κουραμπιέδες στρογγυλούς, λίγο φουσκωτούς, γιατί απλώνουν, και τους τοποθετείτε στο ταψί.
  3. Τους ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Τους βγάζετε από το φούρνο και τους τυλίγετε σε ζάχαρη άχνη. Αφού κρυώσουν, τους τοποθετείτε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 20 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Καλωσήρθατε στον μαγειρικό μου ιστότοπο. Εδώ θα βρείτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχει θερμιδομετρητής online και σε αποκλειστικότητα θα βρείτε την περίφημη "παράλογη" χημική δίαιτα του Χούμπλικ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλή περιήγηση!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης