Νηστίσιμα μπισκότα με σοκολάτα: νόστιμο και χορταστικό γλυκό

Νηστίσιμα μπισκότα με σοκολάτα

Τα νηστίσιμα μπισκότα με σοκολάτα είναι ένα νόστιμο και χορταστικό γλυκό που είναι ιδανικό για όλες τις ώρες. Η πλούσια γεύση της σοκολάτας, συνδυάζεται τέλεια με τα τραγανά αμύγδαλα και την κουβερτούρα, δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Νηστίσιμα μπισκότα με σοκολάτα

Η συνταγή αυτή δεν είναι σχετικά απλή και εύκολη και θέλει σημασία στην λεπτομέρεια. Το αποτέλεσμα όμως θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 20

Υλικά

  • 22 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/8 κουταλιές γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλιές γλυκού Βανίλια κρυσταλλική
  • 3/4 κούπας μαργαρίνη σοφτ
  • 3/4 κούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 /4 κούπας φυτική κρέμα
  • για το γλάσο σοκολάτας, για τη διακόσμηση
  • 1/2 κούπας φυτική κρέμα
  • 150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίστε μαζί 2 φορές τις 2 κούπες αλεύρι, το αλάτι και την βανίλια. Χτυπήστε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα στο μίξερ, ν’ αφρατέψει και προσθέστε λίγη-λίγη τη φυτική κρέμα χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο και προσθέστε σε δόσεις τα κοσκινισμένα στερεά υλικά, προσθέτοντας κι άλλο αλεύρι αν χρειαστεί, για να γίνει ζύμη μαλακιά, απαλή που να μην κολλάει στα χέρι.
  2. Πλάστε τη ζύμη σε 25 ομοιόμορφα μπαλάκια. Πατήστε με τον αντίχειρα ένα-ένα τα μπαλάκια, στο κέντρο, να σχηματιστεί, βαθούλωμα κι αραδιάστε τα σε ταψί λαδωμένο. Ψήστε τα στους 180°C 15-20 λεπτά προσέχοντας να μην πάρουν χρώμα. Βγάλτε τα να κρυώσουν σε σχάρα.
  3. Ετοιμάστε το γλάσο: Ζεστάνετε την κρέμα, χωρίς να τη βράσετε. Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε τη σοκολάτα σε κομματάκια, ώσπου να λιώσει. Βάλτε 1 κουταλιές γλυκού στο κάθε μπισκότο γεμίζοντας το βαθούλωμα. Αφήστε τα, να στερεοποιηθεί το γλάσο και φυλάξτε τα σε κουτί μπισκότων.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 20 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης