Τα κουλουράκια της Λαμπρής είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό που φτιάχνεται για το Πάσχα. Είναι τραγανά εξωτερικά και αφράτα εσωτερικά, με πλούσια γεύση από μαστίχα, μοσχοκάρυδο και βούτυρο.
Εναλλακτική συνταγή:
Στην εναλλακτική συνταγή, αντί για μαστίχα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αστεροειδή γλυκάνισο.
PrintΚουλουράκια της Λαμπρής
Κουλουράκια της Λαμπρής.
- Total Time: 35 mins
- Yield: 12
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 1/2 φλιτζάνια βούτυρο φρέσκο
- 6 αυγά
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 κουταλιές γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση
- Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα, μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο.
- Προσθέτετε τα πέντε αυγά ένα ένα, τη μαστίχα, το μοσχοκάρυδο και το χυμό πορτοκαλιού λίγο λίγο, εναλλάξ με το αλεύρι και το μπέικιν.
- Τα ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Την αφήνετε για 1/2ώρα.
- Παίρνετε λίγη λίγη ζύμη, την πλάθετε σε κορδόνια λεπτά και φτιάχνετε κουλουράκια με διάφορα σχέδια.
- Στρώνετε σε δύο ταψιά λαδόχαρτο και το τοποθετείτε.
- Χτυπάτε το έκτο αυγό και τα αλείφετε.
- Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 20 mins
- Category: βουτήματα
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική