Κουλουράκια της Λαμπρής: παραδοσιακό γλυκό για το Πάσχα

Κουλουράκια της Λαμπρής

Τα κουλουράκια της Λαμπρής είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό που φτιάχνεται για το Πάσχα. Είναι τραγανά εξωτερικά και αφράτα εσωτερικά, με πλούσια γεύση από μαστίχα, μοσχοκάρυδο και βούτυρο.

Εναλλακτική συνταγή:

Στην εναλλακτική συνταγή, αντί για μαστίχα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αστεροειδή γλυκάνισο.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κουλουράκια της Λαμπρής

Κουλουράκια της Λαμπρής.

  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 12

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 1/2 φλιτζάνια βούτυρο φρέσκο
  • 6 αυγά
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 κουταλιές γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα, μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο.
  2. Προσθέτετε τα πέντε αυγά ένα ένα, τη μαστίχα, το μοσχοκάρυδο και το χυμό πορτοκαλιού λίγο λίγο, εναλλάξ με το αλεύρι και το μπέικιν.
  3. Τα ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Την αφήνετε για 1/2ώρα.
  4. Παίρνετε λίγη λίγη ζύμη, την πλάθετε σε κορδόνια λεπτά και φτιάχνετε κουλουράκια με διάφορα σχέδια.
  5. Στρώνετε σε δύο ταψιά λαδόχαρτο και το τοποθετείτε.
  6. Χτυπάτε το έκτο αυγό και τα αλείφετε.
  7. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 20 mins
  • Category: βουτήματα
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Καλωσήρθατε στον μαγειρικό μου ιστότοπο. Εδώ θα βρείτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχει θερμιδομετρητής online και σε αποκλειστικότητα θα βρείτε την περίφημη "παράλογη" χημική δίαιτα του Χούμπλικ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλή περιήγηση!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης