Μοσχαράκι Ρατατούιγ: Μια θεσπέσια γεύση από την Γαλλία

Μοσχαράκι Ρατατούιγ: Μια θεσπέσια γεύση από την Γαλλία

Το μοσχαράκι ρατατούιγ είναι ένα κλασικό γαλλικό πιάτο που αποτελείται από μοσχαράκι, λαχανικά και σάλτσα. Είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως γεύμα ή ως ορεκτικό.

Το μοσχαράκι ρατατούιγ είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο με πλούσια γεύση. Τα λαχανικά είναι τρυφερά και το μοσχαράκι είναι μαλακό και ζουμερό. Η σάλτσα είναι αρωματική και δίνει στο πιάτο μια ξεχωριστή γεύση

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μοσχάρι Ρατατούιγ

Μοσχάρι Ρατατούιγ

  • Total Time: 80 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 1400 γραμμάρια μοσχαρίσιες μπριζόλες με κόκαλο
  • αλεύρι
  • λάδι
  • 1 μέτριο πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά, κομματιασμένη
  • 1 μέτρια πράσινη πιπεριά κομματιασμένη
  • 4 μελιτζανάκια κομματιασμένα
  • ½ φλιτζάνια ξερό άσπρο κρασί
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια
  • 3 μέτρια κολοκυθάκια κομματιασμένα
  • 2 κονσέρβες των 400 γραμμάρια ντοματάκια
  • 425 γραμμάρια κονσέρβα συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 2 κουταλιές σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζάνια μαύρες ελιές
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Αλευρώστε το κρέας και τινάξτε το περίσσιο αλεύρι.
  2. Ψεκάστε με λάδι ένα σκεύος και σωτάρετε το κρέας σε δόσεις ώσπου να ροδίσει. Βγάλτε το στην άκρη. Σωτάρετε στο ίδιο σκεύος το πράσο και το σκόρδο, ανακατώνοντας, ώσπου να μαλακώσει το πράσο.
  3. Προσθέστε τις πιπεριές και τα μελιτζανάκια και σωτάρετε ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσουν τα μελιτζανάκια. Προσθέστε το κρασί, τα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια και σιγοβράστε τα ξεσκέπαστα, ώσπου να μειωθεί το υγρό στο μισό.
  4. Προσθέστε τα ντοματάκια ψιλοκομμένα με το χυμό τους, τον ντοματοχυμό και τη ρίγανη. Αφήστε να πάρουν βράση. Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο, ξεσκέπαστα, 20 λεπτά.
  5. Προσθέστε το κρέας και ψήστε τα σκεπασμένα περίπου 45 λεπτά να μαλακώσει το κρέας.
  6. Ανακατώστε μέσα τις ελιές και τη ζάχαρη.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 60 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Γαλλική

Καλωσήρθατε στον μαγειρικό μου ιστότοπο. Εδώ θα βρείτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχει θερμιδομετρητής online και σε αποκλειστικότητα θα βρείτε την περίφημη "παράλογη" χημική δίαιτα του Χούμπλικ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλή περιήγηση!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης