Χωριάτικη κρεατόπιτα με μοσχάρι και σπιτικό φύλλο

Χωριάτικη κρεατόπιτα με μοσχάρι και σπιτικό φύλλο

Η απόλυτη παραδοσιακή συνταγή για μια πεντανόστιμη κρεατόπιτα με μοσχάρι και φρέσκο σπιτικό φύλλο που σίγουρα θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας.

Η ελληνική κουζίνα είναι πλούσια σε γεύσεις και αρώματα, και η χωριάτικη κρεατόπιτα με μοσχάρι και σπιτικό φύλλο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά πιάτα που συνδυάζει την αυθεντική γεύση με την απλότητα των υλικών. Αυτή η συνταγή αποτελεί τον απόλυτο οδηγό για να δημιουργήσετε τη δική σας, νόστιμη και αυθεντική χωριάτικη κρεατόπιτα στο σπίτι σας.

Απολαύστε αυτήν τη χωριάτικη κρεατόπιτα με μοσχάρι και σπιτικό φύλλο που θα σας ταξιδέψει στις γεύσεις της παράδοσης. Είναι ένα πιάτο γεμάτο αγάπη και αρώματα που αξίζει να δοκιμάσετε.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Χωριάτικη κρεατόπιτα με μοσχάρι και σπιτικό φύλλο

Μια εξαιρετική και δοκιμασμένη απόλυτα συνταγή για Χωριάτικη κρεατόπιτα με μοσχάρι και σπιτικό φύλλο που αξίζει να δοκιμάσετε.

  • Total Time: 210 mins
  • Yield: 16

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος
  • 1/3 φλιτζάνια βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιές σούπας κοφτή αλεύρι
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές γλυκού κοφτά αλάτι, μαϊντανό, πιπέρι
  • 3 πατάτες μέτριες
  • 1 1/2 φλιτζάνια αρακάς (προαιρετικά)
  • 2 μέτριες ντομάτες

Εκτέλεση

Για το φύλλο:

  1. κουταλιές σούπας νερό
  2. αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  3. κουταλιές γλυκού κοφτό αλάτι
  4. /2 φλιτζάνια περίπου αλεύρι
  5. /2 φλιτζάνια μαλακό φρέσκο βούτυρο
  6. Κόβετε το κρέας σε κομματάκια λίγο μεγαλύτερα από ένα ρεβίθι. Το σοτάρετε με το βούτυρο και ρίχνετε το κρεμμύδι και το καρότο. Τα σοτάρετε όλα μαζί μερικά λεπτά και προσθέτετε την κοφτή κουταλιές σούπας αλεύρι, το αλάτι και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο. Ρίχνετε ένα φλιτζάνια τσαγιού νερό ζεστό και αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει επί 1/2 ώρα. Κατόπιν, ρίχνετε τις πατάτες κομμένες σε κύβους, τον αρακά και τις ντομάτες αφού τις ξεφλουδίσετε, αφαιρέσετε τους σπόρους και τις κόψετε σε κομματάκια. Βράζετε το φαγητό επί 1/2 περίπου ώρα ή έως ότου η σάλτσα του πήξει. Το κρυώνετε.

Ετοιμάζετε τη ζύμη:

  1. Αναμιγνύετε το λάδι, το νερό, τα αυγά και το αλάτι. Ρίχνετε το αλεύρι και ζυμώνετε τη ζύμη έως ότου γίνει λεία και αποκτήσει ελαστικότητα. Την αφήνετε σκεπασμένη σε χλιαρό μέρος επί 1/2 ώρα.
  2. Χωρίζετε τη ζύμη σε 8 μέρη και την ανοίγετε σε 8 πολύ λεπτά φύλλα. Αλείφετε τα 3 φύλλα με βούτυρο φρέσκο και βάζετε επάνω το τέταρτο φύλλο. Τα ανοίγετε όλα μαζί σ’ ένα φύλλο αρκετά μεγάλο, ώστε να σκεπαστούν ο πάτος και τα τοιχώματα του ταψιού. Απλώνετε μέσα το μίγμα του κρέατος. Ανοίγετε σε ένα φύλλο και τα υπόλοιπα τέσσερα φύλλα με βούτυρο ανάμεσα κατά τον ίδιο τρόπο.
  3. Σκεπάζετε το μίγμα του κρέατος και κολλάτε τις άκρες με το κάτω φύλλο. Χαράζετε την πίτα σε 8 ή 10 κομμάτια, δηλαδή κόβετε το επάνω φύλλο, ώστε να φεύγουν οι υδρατμοί κατά το ψήσιμο. Ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο στην επιφάνεια και τη βάζετε σε δυνατό φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου. Σε 15 λεπτά ελαττώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου σε μέτρια και αφήνετε να ψηθεί επί 1/2 περίπου ώρα.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 180 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Keywords: Κρεατόπιτα, χωριάτικη, σπιτικό, φύλλο,

Καλωσήρθατε στον μαγειρικό μου ιστότοπο. Εδώ θα βρείτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχει θερμιδομετρητής online και σε αποκλειστικότητα θα βρείτε την περίφημη "παράλογη" χημική δίαιτα του Χούμπλικ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλή περιήγηση!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης