Η συνταγή για Πανεύκολη Πίτσα με Αραβική Πίτα, Μοτσαρέλα και Ρόκα, δείχνει ότι η αγάπη για την πίτσα είναι διαχρονική και αναμφισβήτητη, και αυτή η συνταγή συνδυάζει το αγαπημένο μας ιταλικό στοιχείο με τη μοναδική γεύση της αραβικής πίτας. Αναζωογονήστε τις γευστικές σας αισθήσεις με αυτήν την πανεύκολη πίτσα, που θα σας κάνει να ερωτευτείτε ξανά την απλότητα της κουζίνας.
PrintΠίτσα με μοτσαρέλα και ρόκα
Πανεύκολη πίτσα με αραβική πίτα, μοτσαρέλα και ρόκα.
- Total Time: 25 mins
- Yield: 8
Υλικά
- 2 μεγάλες αραβικές πίτες
- 1 μπάλα μοτσαρέλα
- 1 ματσάκι τρυφερή ρόκα
- 8 φέτες προσούτο
- 50 γραμμάρια παρμεζάνα
- 1/2 κουταλιές γλυκού ξερός βασιλικός
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Ρυθμίστε το φούρνο στο γκριλ στους 240°C.
- Βάλτε τις αραβικές πίτες σε ένα ρηχό ταψί.
- Τρίψτε τη μοτσαρέλα και απλώστε την πάνω στις αραβικές πίτες. Πασπαλίστε με τον ξερό βασιλικό, αλατίστε ελαφρά και ραντίστε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
- Ψήστε τις πίτσες με τη μοτσαρέλα για 5-6 λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, ξεπλύνετε και στραγγίστε τη ρόκα και κόψτε τη σε μικρά κομμάτια με τα χέρια. Τρίψτε επίσης την παρμεζάνα σε λεπτές φλούδες.
- Βγάλτε τις πίτες από το φούρνο και απλώστε σε κάθε πίτα 4 φέτες προσούτο, λίγη ρόκα και παρμεζάνα.
- Ραντίστε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και σερβίρετε.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 15 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Iταλική
Keywords: Πίτσα, αραβική πίτα, μοτσαρέλα, ρόκα.