Φιογκάκια με Σιρόπι και Μαστίχα: Ένα απολαυστικό Επιδόρπιο

Φιογκάκια με Σιρόπι και Μαστίχα: Ένα απολαυστικό Επιδόρπιο

Η ελληνική κουζίνα είναι πλούσια σε γαστρονομικές απολαύσεις και γλυκές αποκαλύψεις, και τα Φιογκάκια με Σιρόπι και Μαστίχα, δεν αποτελούν εξαίρεση. Αυτό το γλυκό έχει μια μοναδική γεύση και προέρχεται από την παράδοση της Ελλάδας. Είναι ένα απολαυστικό επιδόρπιο που συνδυάζει την αφράτη ζύμη με το γλυκό σιρόπι, ενισχυμένο με αρώματα μαστίχας. Αυτό το γλυκό είναι ιδανικό για να συνοδεύσει τον καφέ σας, να προσφέρετε σε επισκέπτες, ή απλά για να απολαύσετε μια γλυκιά απόλαυση στο σπίτι.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Φιογκάκια με σιρόπι

Πεντανόστιμα φιογκάκια με σιρόπι και μαστίχα

  • Total Time: 25 mins
  • Yield: 8

Υλικά

  • 7 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 φλιτζάνια λάδι
  • 4 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλιτζάνια κονιάκ
  • 1/2 κουταλιές γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • Σουσάμι
  • Κανέλα

Για το σιρόπι:

  • 1 φλιτζάνια μέλι
  • 1/2 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση

  1. Στο μίξερ, χτυπήστε το λάδι με τη ζάχαρη.
  2. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα, τη μαστίχα, το κονιάκ και βάλτε το μείγμα σε μια λεκάνη. Προσθέστε σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέικιν και το χυμό πορτοκαλιού. Ζυμώστε το μείγμα μέχρι να γίνει μια ζύμη σφιχτή και αφήστε την να ξεκουραστεί για μια ώρα.
  3. Χωρίστε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και ανοίξτε τα σε λεπτά φύλλα.
  4. Βράστε το μέλι με το νερό σε μια κατσαρόλα για περίπου 8 λεπτά. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.
  5. Κόψτε τα φύλλα σε μακρόστενα κομμάτια και στρίψτε τα μια φορά για να δημιουργήσετε τα φιογκάκια.
  6. Ζεστάνετε λάδι σε μια τηγάνι και, μόλις είναι ζεστό, ψήστε τα φιογκάκια λίγα λίγα. Όταν αποκτήσουν χρώμα, αφαιρέστε τα με μια τρυπητή κουτάλα για να αφήσουν το περιττό λάδι.
  7. Τοποθετήστε τα φιογκάκια σε ένα πιάτο, περιχύστε τα με το σιρόπι, πασπαλίστε με κανέλα και σουσάμι, και σερβίρετε.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 10 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Keywords: Φιογκάκια, σιρόπι, μαστίχα,

Καλωσήρθατε στον μαγειρικό μου ιστότοπο. Εδώ θα βρείτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχει θερμιδομετρητής online και σε αποκλειστικότητα θα βρείτε την περίφημη "παράλογη" χημική δίαιτα του Χούμπλικ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλή περιήγηση!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης