Εκμέκ κανταΐφι: Το παραδοσιακό γλυκό με την πλούσια γεύση

Εκμέκ κανταΐφι: Το παραδοσιακό γλυκό με την πλούσια γεύση

Το εκμέκ κανταΐφι είναι ένα παραδοσιακό γλυκό της πολίτικης κουζίνας, το οποίο έχει αγαπηθεί πολύ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και ειδικά σε gourmed events. Αποτελείται από ένα στρώμα κανταΐφι, το οποίο περιχύνεται με σιρόπι και στη συνέχεια καλύπτεται με μια πλούσια κρέμα βανίλιας. Το αποτέλεσμα είναι ένα γλυκό με τραγανή υφή, γλυκιά και αρωματική γεύση και πλούσια κρεμώδη γέμιση.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Εκμέκ κανταΐφι

Ιδιαίτερα νόστιμο γλυκό αλλά λιγάκι δύσκολο για αρχάριους. Με λίγη προσοχή στις οδηγίες μας θα τα καταφέρετε και θα αποζημιωθείτε για τον κόπο σας. Καλή επιτυχία.

  • Total Time: 60 mins
  • Yield: 16

Υλικά

  • 400 γραμμάρια κανταΐφι
  • 150 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο γάλακτος και λίγο επιπλέον για το ταψί
  • κανέλα σε σκόνη
  • αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης καβουρντισμένα και σαντιγί !Για το γαρνίρισμα

Για την κρέμα:

  • 8 κουταλιές σούπας κοφτές αλεύρι
  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας κοφτές κορν φλάουρ
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 1 κουταλιές σούπας κοφτή βούτυρο φρέσκο
  • 1 βανίλια

Για το σιρόπι:

  • 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 1 1/2 ποτήρι του νερού νερό
  • ο χυμός και η φλούδα 1 λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Ξάνετε καλά το κανταΐφι. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι μακρόστενο διαστ. 30×40 εκ. και απλώνετε μέσα το φύλλο κανταΐφι. Ρίχνετε πάνω του το βούτυρο λιωμένο 1 κουταλιές σούπας και το ψήνετε στο φούρνο στους 160°C 30′-35′ περίπου.
  2. Στο μεταξύ φτιάχνετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί 10′. Μόλις ψηθεί το κανταΐφι το βγάζετε από το φούρνο και καυτό όπως είναι το περιχύνετε με το σιρόπι. Το αφήνετε να κρυώσει και κατόπιν το πασπαλίζετε με κανέλα.

Ετοιμάζετε την κρέμα ως εξής:

  1. Αναμειγνύετε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ ανακατεύοντας καλά. Ρίχνετε το γάλα σιγά σιγά καυτό και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Μεταφέρετε την κρέμα σε μπεν μαρί, προσθέτετε τους κρόκους των αυγών χτυπημένους και ανακατεύετε. Στο τέλος ρίχνετε το βούτυρο και τη βανίλια. Απλώνετε την κρέμα αυτή πάνω στο κανταΐφι ομοιόμορφα και πασπαλίζετε με κανέλα. Γαρνίρετε με σαντιγί και φιστίκια Αίγινας ή αμύγδαλα.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 25 mins
  • Cook Time: 35 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 564

Keywords: Εκμέκ, κανταϊφι, πολίτικο

Καλωσήρθατε στον μαγειρικό μου ιστότοπο. Εδώ θα βρείτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχει θερμιδομετρητής online και σε αποκλειστικότητα θα βρείτε την περίφημη "παράλογη" χημική δίαιτα του Χούμπλικ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλή περιήγηση!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης