Αυτή η συνταγή για εσκαλόπ με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια είναι γευστική και εντυπωσιακή, ιδανική για ένα επίσημο τραπέζι ή μια ξεχωριστή στιγμή διακοσμημένη με την πλούσια γεύση της κρέμας γάλακτος και των φρέσκων μανιταριών.
Απολαύστε αυτή την υπέροχη συνταγή εσκαλόπ με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια. Καλή σας όρεξη!
PrintΕσκαλοπ με κρεμα γαλακτος και μανιταρια
Το άρθρο είναι του μέλους theodora η οποία μας διαβεβαιώνει ότι η συνταγή αυτή είναι εύκολη και το αποτέλεσμα γευστικότατο. Τρώγεται ευχάριστα ως κύριο πιάτο και είναι εντυπωσιακό για ένα επίσημο τραπέζι. Καλή επιτυχία!
- Yield: 4
Υλικά
- Εσκαλόπ – 6-8 τεμ.
- Κρέμα γάλακτος – 500 γραμμάρια
- Μανιτάρια – 1 κεσεδάκι φρέσκα λευκά
- Κρασί – λευκό 1/2 ποτήρι
- Αλάτι – λίγο
- Πιπέρι – φρεσκοτριμμένο λίγο
Εκτέλεση
- βάζουμε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο 6-7 κουταλιές σούπας αφού κάψει, ρίχνουμε τα εσκαλοπ σε δυνατή φωτιά να πάρουν χρώμα 2 λεπτά από την μια και 2 λεπτά από την άλλη πλευρά.
- Μετά, ρίχνουμε νερό να τα σκεπάσουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά αρκετά. Τα αφήνουμε να βράσουν να ψηθούν και να μαλακώσουν εάν χρειαστεί ξανά ρίχνουμε νερό. Όταν έχουμε καταλάβει ότι έχουν ψηθεί 5 λεπτά πριν. ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια τα οποία τα έχουμε ξεφλουδίσει, τα κόβουμε κομματάκια και τα βράζουμε και ρίχνουμε το πρώτο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο κρέας. Μετά από 2-3 λεπτά όταν έχει απορροφηθεί τελείως το νερό, ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να πάρει μια βράση με το κρέας και τα μανιτάρια.
- Όταν εξατμιστεί και το κρασί, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι το αφήνουμε να πάρει μια βράση και να δέσει η κρεμα γάλακτος και είναι έτοιμο.
- Όταν σερβίρουμε. τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.
- Για συνοδευτικό σερβίρουμε άγριο ρύζι.
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 550