Βίδες από την Μεσόγειο: γεμάτη από χρώματα και γεύσεις

Βίδες από την Μεσόγειο: γεμάτη από χρώματα και γεύσεις

Αυτή η συνταγή για βίδες από τη Μεσόγειο είναι γεμάτη από χρώματα και γεύσεις. Είναι μια υγιεινή επιλογή που συνδυάζει διάφορα λαχανικά, ζυμαρικά και αρωματικά μυρωδικά.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Βίδες από την Μεσόγειο

Βίδες από τη Μεσόγειο: Υλικά και Εκτέλεση

  • Total Time: 25 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 400 γραμμάρια τριβέλι (βίδες)
  • 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη στη μέση, χωρίς σπόρους
  • 100 γραμμάρια ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 12 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2/3 του φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 23 κουταλιές σούπας φρέσκα μυρωδικά, ψιλοκομμένα (κόλιαντρο και βασιλικό)
  • 2 αντσούγιες ψιλοκομμένες
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη, χωρίς σπόρους και τριμμένη στον τρίφτη
  • 1 κουταλιές σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ταψάκι, τοποθετήστε τις πιπεριές με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και περιχύνετέ τες με λίγο λάδι. Ψήστε μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Στη συνέχεια, ξεφλουδίστε τις και κόψτε τις σε λωρίδες.
  2. Σε ένα άλλο ταψάκι, βάλτε τους κύβους από τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες, το κρεμμύδι, και περιχύνετε πάλι με λίγο λάδι. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 15 λεπτά στους 200°C – 220°C, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώστε τα.
  3. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στραγγίστε τα καλά. Ανακατέψτε τα με τις πιπεριές και τα υπόλοιπα λαχανικά.
  4. Βάλτε τη ντομάτα, το σκόρδο, τα μυρωδικά, το ξίδι, το υπόλοιπο λάδι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπλέντερ. Λειτουργήστε τη συσκευή μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Προσθέστε τη σάλτσα στα ζυμαρικά, μαζί με τις ελιές και τις αντσούγιες.
  6. Ανακατέψτε γρήγορα και σερβίρετε. Μπορείτε να προσθέσετε τυρί φέτα ή μοτσαρέλα σε κυβάκια πριν περιχύσετε τη σάλτσα, αν το επιθυμείτε.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 15 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 300

Keywords: Βίδες, Μεσογείου,

Καλωσήρθατε στον μαγειρικό μου ιστότοπο. Εδώ θα βρείτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχει θερμιδομετρητής online και σε αποκλειστικότητα θα βρείτε την περίφημη "παράλογη" χημική δίαιτα του Χούμπλικ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλή περιήγηση!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης