Το βραστό τράγος είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που απολαμβάνεται σε πολλές περιοχές. Είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που απαιτεί λίγη υπομονή, αλλά αναδεικνύει τις αυθεντικές γεύσεις της Ελλάδας. Με ευχαρίστηση σας παρουσιάζουμε αυτήν την αυθεντική συνταγή για να ανακαλύψετε τα αρώματα και τη γεύση της ελληνικής κουζίνας.
Απολαύστε αυτό το παραδοσιακό ελληνικό πιάτο, που συνδυάζει την απλότητα των υλικών με την πλούσια γεύση!
PrintΤράγος βραστό
Δύσκολη συνταγή για δυνατούς μάγειρους. Το αποτέλεσμα όμως θα σας δικαιώσει για την προσπάθεια.
- Total Time: 140 mins
- Yield: 6
Υλικά
- 2 κιλά τράγιο (κομμάτι που να κάνει για βραστό)
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 3–4 ώριμες ντομάτες
- 300–400 γραμμάρια σέλινο
- 1/2 κουταλιές σούπας ντομάτα πελτές
- 1 κουταλιές σούπας αλάτι
- 1/2 κουταλιές γλυκού πιπέρι
- 3–4 καρότα μέτρια
- 2–3 κολοκυθάκια
- 3–4 πατάτες μέτριες
- Κριθαράκι ή αστράκι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Αν το κρέας είναι πολύ πρόσφατα σφαγμένο, το αφήνουμε, πριν το μαγειρέψουμε, στο ψυγείο για 3-4 μέρες.
- Πλένουμε καλά το τράγιο και το βάζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που να σκεπάζει το κρέας.
- Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται το νερό, θα αρχίσει να βγάζει πάνω αφρό, που τον αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα.
- Μόλις αρχίσει να βράζει το κρέας, προσθέτουμε στο βραστό το σέλινο, τα κρεμμύδια, το πιπέρι, τις ντομάτες και την ντομάτα πελτέ.
- Μετά από 1 ώρα βάζουμε τα καρότα και 30 λεπτά πριν από το τελικό βράσιμο βάζουμε τις πατάτες καθαρισμένες και ομοιόμορφα κομμένες και τα κολοκυθάκια.
- Μπορούμε το βραστό να το φάμε σκέτο με τα χορταρικά ή να βράσουμε στο ζουμί του λίγο ψιλό κριθαράκι ή αστεράκι.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 120 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Greek
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 486
Keywords: Τράγος, βραστό,