Η φασολάδα χυλωμένη είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που αγαπάνε μικροί και μεγάλοι. Αποτελεί μια συνδυαστική εμπειρία γεύσης, με το χυλωμένο υλικό να προσδίδει πλούσια υφή στο πιάτο. Η φασολάδα, επινοημένη από αγνά υλικά, συνδυασμένη με τα αρωματικά της βότανα, αποτελεί ένα πλούσιο και θρεπτικό γεύμα. Η παραδοσιακή παρασκευή της φασολάδας σε συνδυασμό με το χυλωμένο της τμήμα, προσφέρει μια γευστική απόλαυση που θα ζεστάνει τις ψυχές και θα χορτάσει το σώμα. Είναι η ιδανική επιλογή για μια θερμή, οικογενειακή συγκέντρωση στο τραπέζι, ενώ παράλληλα αποτελεί υγιεινή και εύκολη επιλογή για το καθημερινό μας μενού.
PrintΦασολάδα χυλωμένη
Φασολάδα χυλωμένη για όλους.
- Total Time: 1 hour 55 mins
- Yield: 6
Υλικά
- 1/2 κιλό φασόλια
- 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλιές σούπας αλάτι
- λίγο πιπέρι
- πατάτα (200 γραμμάρια)
- καρότα (250 γραμμάρια)
- 1–2 κρεμμύδια (200 γραμμάρια)
- σέλινο
- νερό
- 2/3 κουταλιές σούπας ντομάτα πελτές
- 1/2 πιπεριά πράσινη (προαιρετικά)
- 2–3 μικρές κόκκινες καυτερές πιπεριές (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα φασόλια όλη νύχτα σε αρκετό νερό, που να είναι χλιαρό.
- Το πρωί τα σουρώνουμε και τα βράζουμε σε σκέτο νερό. Αφού βράσουν 15 λεπτά, τα σουρώνουμε και το νερό το πετάμε.
- Βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα με νερό και προσθέτουμε το λάδι, το πιπέρι, την ντομάτα πελτέ, τα καρότα κομμένα, την πατάτα ψιλοκομμένη, το σέλινο, το κρεμμύδι και, αν θέλουμε, τις πιπεριές. Στο τέλος, 10 λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο, ρίχνουμε το αλάτι.
- Βράζουμε για 1 ώρα και 40 λεπτά-2 ώρες σε μέτρια φωτιά και προσέχουμε να μην κολλήσει.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 1 hour 40 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Βράσιμο
- Cuisine: Ελληνική