Κότα Μιλανέζα με πράσινο πιπέρι: ένα κλασικό ιταλικό πιάτο

Κότα Μιλανέζα με πράσινο πιπέρι: ένα κλασικό ιταλικό πιάτο

Η κότα μιλανέζα είναι ένα κλασικό ιταλικό πιάτο που είναι νόστιμο και χορταστικό. Η συνταγή αυτή με πράσινο πιπέρι δίνει στις κοτολέτες μια μοναδική γεύση και άρωμα.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κότα Μιλανέζα με πράσινο πιπέρι

Ένα νόστιμο πιάτο, ιδανικό για κάθε περίσταση. Συνταγή για 6 άτομα.

  • Total Time: 40 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο γύρω στα 1800 γραμμάρια
  • 2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 23 κλωνάρια σέλινο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 1/2 κουταλιές σούπας πράσινο πιπέρι
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι (κοφτές)
  • 2 αυγά
  • ο χυμός 2 λεμονιών
  • αλάτι
  • ρύζι πιλάφι για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το κοτόπουλο να βράσει με αρκετό νερό και αφαιρείτε συχνά τον αφρό στην αρχή του μαγειρέματος.
  2. Όταν το νερό καθαρίσει, προσθέτετε τα καρότα, το σέλινο, το ξερό κρεμμύδι ολόκληρο καθαρισμένο, το αλάτι και το μισό πιπέρι και σιγοβράζετε 1 ώρα και μέχρις ότου το κοτόπουλο βράσει καλά.
  3. Βγάζετε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα και φιλτράρετε το ζωμό. Κρατάτε μια ποσότητα από το ζωμό για να φτιάξετε το ρύζι που θα γαρνίρει το φαγητό και μετράτε φλιτζάνια από το ζωμό για τη «μιλανέζα».
  4. Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο, σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο και κατόπιν προσθέτετε σιγά σιγά τα φλιτζάνια του ζωμού, ανακατεύοντας πάντα.
  5. Προσθέτετε το υπόλοιπο πιπέρι. Χτυπάτε τα αυγά με το χυμό λεμονιού, προσθέτετε λίγη από τη ζεστή σάλτσα και κατόπιν δένετε τη σάλτσα (μαζί με το αυγολέμονο) σε χαμηλή φωτιά.
  6. Χωρίζετε το κοτόπουλο σε μερίδες και το βάζετε σε ταψάκι, το περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο και το ψήνετε στο γκριλ 10′ μέχρι να ροδίσει.
  7. Το σερβίρετε με την πιπεράτη σάλτσα μιλανέζα και το γαρνίρετε με ρύζι πιλάφι.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 25 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ιταλική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 340

 

Καλωσήρθατε στον μαγειρικό μου ιστότοπο. Εδώ θα βρείτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχει θερμιδομετρητής online και σε αποκλειστικότητα θα βρείτε την περίφημη "παράλογη" χημική δίαιτα του Χούμπλικ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλή περιήγηση!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης