Το ζελέ με σταφύλια και κρασί είναι ένα νόστιμο και δροσιστικό επιδόρπιο που είναι ιδανικό για κάθε περίσταση. Η γλυκιά γεύση των σταφυλιών συνδυάζεται τέλεια με τη γλυκάδα του κρασιού και τη γεύση της ζάχαρης.
PrintΣταφύλια Ζελέ με Κρασί
Προσπαθούμε να σας φέρνουμε τόσο παραδοσιακές όσο και προτότυπες συνταγές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Η συνταγή αυτή είναι ένα εξαιρετικό ζελέ με σταφύλια και κρασί και μπορείτε να το αποθηκεύσετε για να το απολαύσετε όσες φορές θέλετε. Εσείς απλά ακολουθήστε τις οδηγίες μας και Καλή Επιτυχία!
- Total Time: 1 hour 30 mins
- Yield: 30
Υλικά
- 1 κιλό άσπρα σταφύλια πατημένα
- 1/2 φλιτζάνια γλυκό άσπρο κρασί
- 3/4 φλιτζάνια νερό
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 400 γραμμάρια μήλα ψιλοκομμένα
- 1 μέτριο λεμόνι σε φέτες
- 4 σπόροι κάρδαμου σπασμένοι
- 1 3/4 φλιτζάνια ζάχαρη (περίπου)
- 2 κουταλιές σούπας κρασί
- Μαυροδάφνη
Εκτέλεση
- Βάλτε σε κατσαρόλα τα σταφύλια, το άσπρο κρασί, τα μήλα. το λεμόνι, την κανέλα, το κάρδαμο και το νερό και σιγοβράστε τα σκεπασμένα περίπου 1 ώρα.
- Σουρώστε το μείγμα από λεπτό ύφασμα, αφήνοντας να στάζει μόνο του, χωρίς να το πιέσετε. Πετάξτε τον πολτό που θα μείνει. Μετρήστε το μείγμα και βάλτε το σε μεγάλη κατσαρόλα.
- Κάντε τη δοκιμή πηκτίνης και προσθέστε την ανάλογη ζάχαρη για κάθε φλιτζάνα υγρού.
- Ζεστάνετε το μείγμα δίχως να βράσει, ανακατώνοντας, ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη. Βραστέ το μείγμα ξεσκέπαστο περίπου 10 λεπτά, Δοκιμάστε αν έδεσε.
- Προσθέστε και ανακατώστε τη Μαυροδάφνη.
- Βάλτε το ζελέ σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα και σφραγίστε τα όταν κρυώσει.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 70 mins
- Category: Επιδόρπιο
- Method: Βράσιμο
- Cuisine: Γαλλική