Η κρεμ μπρουλέ είναι ένα κλασικό γαλλικό επιδόρπιο που αποτελείται από μια κρεμώδη κρέμα ζαχαροπλαστικής που καλύπτεται με ένα τραγανό καραμέλωμα. Η κρεμ μπρουλέ σοκολάτας είναι μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής που χρησιμοποιεί σοκολάτα για να δώσει στο επιδόρπιο μια πιο πλούσια και έντονη γεύση.
PrintΚρεμ μπρουλέ σοκολάτα
Ενα σπέσιαλ γλυκό για σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη η συνταγή επειδή χρειάζεται ιδιαίτερος χειρισμός στο φλόγιστρο. Ελπίζουμε όμως ότι με τις οδηγίες μας, θα μπορέσετε να το φτιάξετε και να το απολαύσετε. Καλή Επιτυχία!
- Total Time: 20 mins
- Yield: 6
Υλικά
- 1 λίτρο κρέμα γάλακτος πλήρης
- 7 κρόκοι
- 300 γραμμάρια κουβερτούρα
- 2 σφηνάκια λικέρ καφέ
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη για την επιφάνεια
Εκτέλεση
- Βάλτε την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα και αφήστε την σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί προσέχοντας να μην πάρει βράση.
- Κόψτε την κουβερτουρα σε μικρότερα κομμάτια και λιώστε την σε μπεν μαρί.
- Χτυπήστε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη. Ρίξτε σιγά σιγά με σταθερή ροή στο μείγμα με τους κρόκους τη ζεστή κρέμα ανακατεύοντας και προσθέστε το λικέρ, τη βανίλια και τη λιωμένη κουβερτούρα.
- Ξαναβάλτε το μείγμα στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
- Μοιράστε το μείγμα σε μπολ και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
- Πριν σερβίρετε την κρέμα, πασπαλίστε στην επιφάνεια λίγη ζάχαρη και κάψτε την με φλόγιστρο ή βάλτε τις κρεμ μπρουλέ κάτω από δυνατό γκριλ για λίγα λεπτό μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη στην επιφάνεια.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 5 mins
- Category: Γλυκό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Γαλλική