Η σπιτική λεμονάδα είναι ένα δροσιστικό και υγιεινό ποτό που είναι ιδανικό για κάθε περίσταση. Είναι ένα ποτό που είναι αγαπητό από μικρούς και μεγάλους, και μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό αναψυκτικό, επιδόρπιο ή ακόμη και συνοδευτικό για το φαγητό.
PrintΛεμονάδα σπιτική
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια φρεσκοστιμένη σπιτική λεμονάδα. Αφήστε τις έτοιμες γεμάτες συντηρητικά κατηγορίες χυμών και προσφέρετε μια υγεινή πρόταση γεμάτη βιταμίνες, τόσο σε σας όσο και στα αγαπημένα σας πρόσωπα.
- Total Time: 35 mins
- Yield: 16
Υλικά
- 1/2 κιλό ζάχαρη (2 νεροπότηρα)
- 4 κιλά νερό (16 ποτήρια)
- 5–6 λεμόνια
Εκτέλεση
- ξύνουμε τη φλούδα 3-4 λεμονιών και την κρατάμε.
- Στύβουμε όλα τα λεμόνια.
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών, να πάρει βράση μαζί, και προσθέτουμε και το ξύσμα από τις φλούδες.
- Όταν κρυώσει, περνάμε τη λεμονάδα από σουρωτήρι, την παγώνουμε στο ψυγείο και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 15 mins
- Category: Ποτά
- Cuisine: Ελληνική