Λουκουμάδες με μαρμελάδα: λαχταριστή απόλαυση στο πιάτο

Λουκουμάδες με μαρμελάδα: λαχταριστή απόλαυση στο πιάτο

Οι λουκουμάδες είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό που παρασκευάζεται από μια ζύμη ζύμης η οποία τηγανίζεται σε καυτό λάδι και στη συνέχεια σερβίρεται με μαρμελάδα, μέλι ή ζάχαρη άχνη.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Λουκουμάδες με μαρμελάδα

  • Total Time: 50 mins
  • Yield: 8

Υλικά

  • 1 φλιτζάνια χλιαρό γάλα
  • 4 κ. σ μαργαρίνη λιωμένη
  • 1/2 κουταλιές γλυκού αλάτι
  • 25 γραμμάρια μαγιά μπίρας
  • 5 φλιτζάνια σκληρό αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 2 κρόκους αυγών
  • 3/4 του φλιτζάνια ζάχαρη
  • λίγη κανέλα
  • μαρμελάδα βερίκοκο

ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

  • 1/2 φλιτζάνια καλαμποκέλαιο
  • 150 γραμμάρια μαργαρίνη
  • ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύετε το γάλα με τη μαργαρίνη με ελαιόλαδο και το αλάτι. Προσθέτετε τη μαγιά και αφήνετε το μείγμα 5′. Προσθέτετε το μισό αλεύρι, χτυπάτε το χυλό με σύρμα ή με μίξερ ωσότου γίνει λείος και τον αφήνετε σε χλιαρό μέρος για να φουσκώσει. Ρίχνετε τα αυγά, τους κρόκους των
  2. αυγών και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και το βάζετε σε μπεν μαρί, Χτυπάτε το μείγμα και το προσθέτετε στη ζύμη μαζί με την κανέλα. Ρίχνετε το υπόλοιπο αλεύρι ή όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη μάλλον σφιχτή. Την αφήνετε σκεπασμένη σε χλιαρό μέρος, ωσότου διπλασιαστεί σε όγκο. Την ξαναζυμώνετε. Ανοίγετε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, κομμάτια ζύμης, σε φύλλο πάχους
  3. εκ. περίπου και το κόβετε σε δίσκους, με κου πατ. Βάζετε πάνω στους μισούς δίσκους
  4. κουταλιές γλυκού μαρμελάδα. Τοποθετείτε πάνω στους δίσκους με τη μαρμελάδα τους υπόλοιπους δίσκους ζύμης και πατάτε τις άκρες με τα δάχτυλα, για να κολλήσει το πάνω με το κάτω φύλλο. Ξανακόβετε τους γεμιστούς λουκουμάδες με κου πατ. Τους αφήνετε σκεπασμένους σε χλιαρό μέρος, ωσότου διπλασιαστούν σε όγκο, 45′ περίπου. Ζεσταίνετε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το καλαμποκέλαιο με τη μαργαρίνη με ελαιόλαδο. Ρίχνετε λίγους λίγους τους λουκουμάδες σε αρκετό και καυτό λάδι και αφήνετε να ψηθούν 4′-5′ σε μέτρια φωτιά, ωσότου φουσκώσουν, ανέβουν στην επιφάνεια του λαδιού και ροδίσουν. Τους πασπαλίζετε με ζάχαρη.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 45 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Καλωσήρθατε στον μαγειρικό μου ιστότοπο. Εδώ θα βρείτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχει θερμιδομετρητής online και σε αποκλειστικότητα θα βρείτε την περίφημη "παράλογη" χημική δίαιτα του Χούμπλικ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλή περιήγηση!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης