Παστάκια σοκολάτας: ένας μικρός και γλυκός πειρασμός

Παστάκια σοκολάτας: ένας μικρός και γλυκός πειρασμός

Τα παστάκια σοκολάτας είναι γευστικά, χειροποίητα γλυκά, που μοιάζουν με μικρά κεκάκια και αποτελούνται από έναν παντεσπάνι με σοκολάτα, γεμισμένο με μαρμελάδα και επικαλυμμένο με γλάσο σοκολάτας και ινδοκάρυδο. Είναι ιδανικά για να εντυπωσιάσετε τους φίλους και την οικογένεια σας.

Η συνταγή ξεκινά με την παρασκευή του παντεσπάνι. Χτυπώντας αυγά με ζάχαρη, προστίθενται αλεύρι, κακάο, ζεστό νερό και λιωμένο βούτυρο για να δημιουργηθεί η βάση για τα παστάκια.

Αφού ψηθεί το παντεσπάνι και κρυώσει, κόβεται σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Κάθε κομμάτι διαμερίζεται οριζόντια και γεμίζεται με μαρμελάδα.

Έπειτα, τα παστάκια επικαλύπτονται με γλάσο σοκολάτας και πασπαλίζονται με τριμμένο ινδοκάρυδο για να αποκτήσουν ακόμη περισσότερη γευστική ποικιλία.

Αυτά τα παστάκια σοκολάτας είναι μια γευστική απόλαυση που σίγουρα θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της σοκολάτας και των γλυκών γεύσεων.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΠΑΣΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Γίνονται 25 κεκάκια Χρόνος πρσετοιμασίας 1 ώρα και 30′ Χρόνος ψησίματος 35′

  • Yield: 25

Υλικά

για το παντεσπάνι

  • 4 αυγά
  • 2/3 κούπας ζάχαρη
  • 2/3 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/3 κούπας κακάο
  • 3 κουταλιές σούπας ζεστό νερό
  • 2 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο

για τη γέμιση

  • 250 γραμμάρια μαρμελάδα βερίκοκο ή φράουλα
  • γλάσο σοκολάτας (βασικές συνταγές)
  • 1 κούπα τριμμένο ινδοκάρυδο για το τύλιγμα

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάστε το παντεσπάνι. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, ώσπου να πήξουν και ν’ αφρατέψουν, 20′ περίπου.
  2. Ανακατέψτε το αλεύρι με το κακάο και κοσκινίστε το λίγο, λίγο στο μείγμα των αυγών συνεχίζοντας το χτύπημα σε πολύ χαμηλή ταχύτητα ή ανακατεύοντας απαλά με ένα ξύλινο κουτάλι, ώσπου να ενσωματωθεί.
  3. Ανακατέψτε το νερό με το βούτυρο και ρίξτε το λίγο, λίγο στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά. Αδειάστε το μείγμα σε μια καλά βουτυρωμένη τετράγωνη φόρμα με πλευρά 25 εκ., στρωμένη με βουτυρωμένο λαδόχαρτο και ψήστε το παντεσπάνι στους 180°C, 30′-35′. Αναποδογυρίστε το σε σχάρα, αφαιρέστε το λαδόχαρτο κι αφήστε το να κρυώσει.
  4. Στο μεταξύ, ετοιμάστε το γλάσο. Χωρίστε το τετράγωνο παντεσπάνι σε 5 λωρίδες παράλληλες μεταξύ τους και σε 5 λωρίδες κάθετες στις πρώτες, ώστε να σχηματισθούν 25 τετράγωνα κεκάκια. Χωρίστε κάθε κεκάκι με κοφτερό μαχαίρι, οριζόντια στη μέση και βάλτε 1 κουταλιές σούπας μαρμελάδα ενδιάμεσα. Αραδιαστέ τα επάνω σε σχάρα και περιχύστε τα με γλάσο, ώστε να καλυφθούν ολόγυρα. Πριν στεγνώσει το γλάσο τυλίξτε τα και στο ινδοκάρυδο.
  • Author: Aggela
  • Category: Dessert
  • Cuisine: French

 

Καλωσήρθατε στον μαγειρικό μου ιστότοπο. Εδώ θα βρείτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχει θερμιδομετρητής online και σε αποκλειστικότητα θα βρείτε την περίφημη "παράλογη" χημική δίαιτα του Χούμπλικ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλή περιήγηση!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης