Σοκολατάκια με πιπέρι: γλυκιά συνταγή για τολμηρούς

Σοκολατάκια με πιπέρι: γλυκιά συνταγή για τολμηρούς

Τα σοκολατάκια με πιπέρι είναι μια πρωτότυπη συνταγή που θα δώσει νέα πνοή στη γεύση των σοκολατακίων. Η συνδυασμένη γεύση της γλυκιάς σοκολάτας με την ελαφρώς πικάντικη νότα του πιπεριού δημιουργεί ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Η συνταγή ξεκινά με τον συνδυασμό δύο ειδών σοκολάτας: μαύρης και γάλακτος. Και οι δύο σοκολάτες τεμαχίζονται σε μικρά κομμάτια και λιώνονται με την κρέμα γάλακτος, με προσθήκη μιας ελαφρώς πικάντικής νότας από το πιπέρι.

Το μείγμα αυτό χρησιμοποιείται για τη δημιουργία των σοκολατάκιων, τα οποία κατασκευάζονται σε ρόμβους. Οι ρόμβοι αφήνονται να σφίξουν στο Ϩυγείο για να πάρουν την τελική τους μορφή.

Η επικάλυψη των σοκολατακίων γίνεται με κουβερτούρα, με την μισή επιφάνεια κάθε ρόμβου. Επίσης, μπορείτε να γαρνίρετε με κόκκους πιπεριού και να προσθέσετε μια επιπλέον πικάντικη νότα.

Τα σοκολατάκια με πιπέρι είναι ιδανικά για όσους αναζητούν μια πρωτότυπη συνταγή για σοκολατάκια που θα εκπλήξουν τις γευστικές αισθήσεις τους. Είναι το τέλειο γλυκό για όσους αναζητούν νέες γευστικές περιπέτειες.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σοκολατάκια με πιπέρι

Βαρεθήκατε την συνηθισμένη γεύση από σοκολατάκι; Ε τότε τολμήστε και κάντε την συνταγή που σας προτείνουμε. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και χαρίστε “καυτές” γευστικές εμπειρίες σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία.

  • Total Time: 30 mins
  • Yield: 12

Υλικά

  • 125 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
  • 125 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • μαύρο πιπέρι
  • από 125 γραμμάρια μαύρη κουβερτούρα και κουβερτούρα γάλακτος
  • ροζ ή λευκοί κόκκοι πιπεριού για το γαρνίρισμα
  • Μεμβράνη και χαρτί ψησίματος

Εκτέλεση

  1. Τεμαχίζετε και τις δύο σοκολάτες σε μικρά κομμάτια. Βράζετε την κρέμα γάλακτος και λιώνετε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας ανακατεύοντας. Δώστε μια ελαφρώς πικάντικη νότα προσθέτοντας πιπέρι.
  2. Τοποθετείτε το μείγμα σε μία τετράγωνη φόρμα ή τάπερ (περ. 12 χ12) που έχετε καλύψει με μεμβράνη και το αφήνετε για τουλάχιστον 4 ώρες ή, κατά προτίμηση, όλη τη νύχτα, στο ψυγείο να σφίξει. Βγάζετε τη μάζα από τη φόρμα αναποδογυρίζοντας την και την κόβετε σε 40 ρόμβους. Την αφήνετε ξανά για 15 λεπτά στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
  3. Τεμαχίζετε ξεχωριστά την κουβερτούρα γάλακτος σε μικρά κομμάτια και τη μαύρη κουβερτούρα και τις λιώνετε τη μία μετά την άλλη σε μπεν μαρί. Τις αφήνετε να κρυώσουν σχεδόν τελείως. Περιχύνετε με τη σοκολάτα τη μισή επιφάνεια κάθε ρόμβου και τους τοποθετείτε πάνω σε χαρτί ψησίματος.
  4. Τρίβετε λίγο φρέσκο πιπέρι από πάνω και, αν θέλετε, γαρνίρετε με κόκκους πιπεριού. Τους αφήνετε στο ψυγείο να σφίξουν. Τους διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι να τους καταναλώσετε.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 25 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Category: Γλυκό
  • Cuisine: Ελληνική

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης