Απολαύστε αυτήν την απλή και νόστιμη συνταγή για ρεβίθια άσπρα, ιδανική για 4 άτομα. Τα ρεβίθια μουσκεύονται νύχτα, βράζονται με λαχανικά και ελαιόλαδο για 3 ώρες, δημιουργώντας ένα γευστικό φαγητό που θα σας ικανοποιήσει.
PrintΡεβίθια άσπρα
Ρεβίθια άσπρα. Απλή και καλή συνταγή με ρεβίθια για 4 άτομα.
- Total Time: 185 mins
- Yield: 4
Υλικά
- 1/2 κιλό ρεβίθια
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
- 1 καρότο μέτριο
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- λίγο σέλινο
- νερό
Εκτέλεση
- Μουσκεύουμε όλη τη νύχτα σε χλιαρό νερό τα ρεβίθια. Τα βράζουμε και πετάμε το πρώτο νερό. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει και προσθέτουμε το λάδι, το σέλινο, το κρεμμύδι, το πιπέρι και το καρότο. Θέλουν βράσιμο για 3 ώρες.
- Δύο λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε το αλάτι. Αν θέλουμε να μην αργήσουν στο βράσιμο, μπορούμε όταν τα μουσκεύουμε να βάλουμε στο νερό 1 κουταλιές γλυκού σόδα.
Αν χρησιμοποιήσουμε σόδα, πρέπει να τα ξεπλύνουμε καλά.
Notes
- Για να μαλακώσουν πιο γρήγορα τα ρεβίθια, μπορείτε να τα βάλετε σε μια κατσαρόλα με νερό και να τα βράσετε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τέλος, τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα με νερό να τα καλύπτει και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 1-2 ώρες.
- Μπορείτε να προσθέσετε στη σούπα και άλλα λαχανικά, όπως πατάτες, σέλερι ή ντομάτες.
- Τα ρεβίθια άσπρα συνοδεύονται ιδανικά με σαλάτα ή ψωμί.
Εναλλακτικές συνταγές
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για ρεβίθια άσπρα και ρεβίθια μαύρα.
- Για μια πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στη σούπα και λίγο ταχίνι ή γιαούρτι.
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 180 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Βράσιμο
- Cuisine: Ελληνική