Τα σαρμαδάκια μικρασιάτικα είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που είναι νόστιμο και χορταστικό. Η γεύση τους είναι μοναδική και η σάλτσα ντομάτας τα απογειώνει.
PrintΣΑΡΜΑΔΑΚΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ
Παραδοσιακή συνταγή από την Σμύρνη για σαρμαδάκια. Δώστε προσοχή στις οδηγίες μας και χαρίστε νέες γευστικές εμπειρίες σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία!
- Total Time: 35 mins
- Yield: 12
Υλικά
- 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
- λίγο λάδι
- άνηθο-μαϊντανός
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κουταλιές σούπας ντομάτας πελτές
- 1/2 φλιτζάνια ρύζι
- 1/2 κιλό αλεύρι μαλακό
- αλάτι
- 2 κουταλιές σούπας λάδι
- 1/4 ποτηριού χλιαρό νερό
Εκτέλεση
- Με το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι και το χλιαρό νερό, ετοιμάζεται την ζύμη που δεν πρέπει να είναι ούτε σφιχτή ούτε μαλακιά. Την αφήνετε σκεπασμένη με πετσέτα να σταθεί για 30′ και στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση.
- Καβουρδίζετε τον κιμά με λίγο λάδι να έρθει να γίνει σπυρί σπυρί και τον αλατοπιπερώνετε.
- Αδειάζετε τον κιμά σε βαθύ πιάτο και μέσα στην κατσαρόλα ξανθίζετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτετε τον άνηθο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα αλάτι, πιπέρι, μια κουταλιές σούπας πελτέ λιωμένη σε νερό και τέλος το ρύζι. Ρίχνετε λίγο νερό ακόμη και αφήνετε να βράσει το ρύζι.
- Ανακατεύετε και τον κιμά και αφήνετε την γέμιση να κρυώσει.
- Ανοίγετε με τον πλάστη την ζύμη σε φύλλο λεπτό βάζετε γέμιση στο φύλλο και το τυλίγετε και το κόβετε. Πιέζετε κάθε σαρμαδάκι στις άκρες να κολλήσει και αν χρειαστεί τις υγραίνετε με λίγο νερό. Συνεχίζετε ώσπου να τελειώσουν το φύλλο και η γέμιση.
- Τέλος, τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 5 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική