Τα σουτζουκάκια με ελιές είναι ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο που είναι ιδανικό για κάθε περίσταση. Είναι ένα πιάτο που είναι αγαπητό από μικρούς και μεγάλους, και μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό κυρίως γεύμα ή ορεκτικό.
PrintΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
Ένα εύκολο, γρήγορο και νόστιμο πιάτο για σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και απολαύστε τα. Καλή Επιτυχία!
- Total Time: 55 mins
- Yield: 12
Υλικά
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 3 φλιτζάνια τσαγιού ψωμί βρεγμένο
- 1 αυγό
- 1 1/2 κουταλιές γλυκού τον γλυκού κύμινο κοπανισμένο
- 1 χυμός ντομάτας
- 400 γραμμάρια ελιές πράσινες τσακιστές
- λάδι
- αλάτι, πιπέρι
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλίτσα ζάχαρη
- κρασί ρετσίνα
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε λεκάνη τον κιμά. Προσθέτουμε το αυγό, το πιπέρι, το αλάτι, το κύμινο, το σκόρδο κοπανισμένο στο γουδί, λίγο λάδι και το ψωμί στραγγισμένο ελαφρά και τα ζυμώνουμε όλα καλά.
- Πλάθουμε με το μίγμα του κιμά τα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε καλά σε τηγάνι με καυτό λάδι.
- Στο μεταξύ βράζουμε σε κατσαρόλα τις τσακιστές ελιές, να φύγει η αλμύρα και η πίκρα τους, αλλάζοντας 3-4 φορές το νερό, μέχρι να γίνουν όσο ανάλατες τις θέλουμε και μετά τους βγάζουμε το κουκούτσι.
- Σε κατσαρόλα με λίγο νερό και λάδι ρίχνουμε τον χυμό της ντομάτας και δένουμε για λίγο την σάλτσα. Προσθέτουμε ένα κουταλιές γλυκού ζάχαρη, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και μετά ρίχνουμε μέσα τα τηγανισμένα σουτζουκάκια. Τα αφήνουμε να βράσουν για 20′ περίπου, προσθέτουμε και τις ελιές, κουνάμε την κατσαρόλα για να πάνε στην σάλτσα οι ελιές και τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα 20′.
- Πριν τα κατεβάσουμε από την φωτιά, δοκιμάζουμε την σάλτσα και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
- Σερβίρονται ζεστά.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 40 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική