Αυτή η συνταγή δημιουργεί σουτζουκάκια πλούσια σε γεύση, προσφέροντας μια ιδανική ευκαιρία να απολαύσετε ένα παραδοσιακό πιάτο.
Η συνταγή αυτή για τα σουτζουκάκια με σάλτσα είναι η τέλεια επιλογή για όσους αγαπούν τις γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας.
Τα σουτζουκάκια παρασκευάζονται από φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά, αρωματίζονται με διάφορα μυρωδικά όπως σκόρδο και κύμινο, και ψήνονται μέχρι να γίνουν χρυσόχρωμα και να αποκτήσουν μια υπέροχη γεύση. Η σάλτσα από ντομάτες με κανέλα και κρασί προσθέτει μια ιδιαίτερη γευστική διάσταση στο πιάτο, καθιστώντας το ακόμη πιο ενδιαφέρον.
Σερβίρετε τα σουτζουκάκια με τη ζεστή σάλτσα και δημιουργήστε μια γευστική απόλαυση που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας. Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για ένα γεύμα με την οικογένεια ή τους φίλους και αποτελεί έναν γευστικό ταξιδιωτικό προορισμό στην καρδιά της Μεσογείου.
Καλή όρεξη!
PrintΣουτζουκάκια με σάλτσα
Αυτή η συνταγή προσφέρει περίπου 4-6 μεγάλες μερίδες, ανάλογα με το μέγεθος για τα σουτζουκάκια που θα δημιουργήσετε.
- Total Time: 50 mins
- Yield: 6
Υλικά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
- 2 αυγά
- 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 1/2 κουταλιές γλυκού κύμινο
- 1 κουταλιές σούπας λάδι
- Αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα:
- 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 φλιτζάνια κρασί
- Λίγο γαρίφαλο τριμμένο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεκινήστε προετοιμαζόντας τα σουτζουκάκια. Μουσκέψτε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό και στύψτε το καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε το στυμμένο ψωμί σε μια λεκάνη.
- Σε αυτήν τη λεκάνη προσθέστε τον μοσχαρίσιο κιμά, τα αυγά, το τριμμένο σκόρδο, τον κύμινο, το λάδι, αλάτι, πιπέρι, και ανακατέψτε καλά ώστε όλα τα υλικά να ενσωματωθούν σε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Πάρτε κουταλιές σούπας από το μείγμα και διαμορφώστε τα σε μακρόστενα σουτζουκάκια. Βάλτε τα σε μια πιατέλα και αφήστε τα να ξεκουραστούν στο ψυγείο για περίπου 1/2 ώρα.
- Ψήστε τα σουτζουκάκια στη σχάρα ή στο γκριλ μέχρι να γίνουν χρυσόχρωμα και να ψηθούν από όλες τις πλευρές.
- Στο μεταξύ, προετοιμάστε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα, βάλτε τις ξεφλουδισμένες ντομάτες και 1 φλιτζάνι νερό. Βράστε για περίπου 20 λεπτά.
- Προσθέστε το λάδι, το ξύλο κανέλας, το γαρίφαλο, το φύλλο δάφνης, το κρασί, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε το μείγμα να βράσει για περίπου 15 λεπτά, μέχρι τα σουτζουκάκια να είναι πλήρως ψημένα και η σάλτσα να είναι εύκολα απορροφήσιμη.
- Σερβίρετε τα σουτζουκάκια με τη ζεστή σάλτσα και απολαύστε!
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 20 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 350
- Fat: 15 gr
- Carbohydrates: 15 gr
- Protein: 30 gr
Keywords: Σουτζουκάκια, σάλτσα, κιμάς,