Τριαντάφυλλα μήλου: Μια πολύ πρωτότυπη συνταγή με μήλα

Τριαντάφυλλα μήλου: Μια πολύ πρωτότυπη συνταγή με μήλα

Τα τριαντάφυλλα μήλου είναι ένα γλυκό που συνδυάζει την τραγανή υφή της σφολιάτας με τη γλυκιά γεύση του μήλου και την έντονη γεύση της κανέλας. Είναι μια πολύ πρωτότυπη συνταγή που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τριαντάφυλλα μήλου

Πεντανόστιμα “τριαντάφυλλα” μήλου, μία εύκολη και εντυπωσιακή συνταγή ιδανική για μπουφέ!

Ευχαριστούμε θερμά την Αρετή Παπαδοπούλου για την συνταγή αυτή.

  • Total Time: 60 mins
  • Yield: 3

Υλικά

  • • 1 φύλλο σφολιάτας
  • • 3 μεγάλα κόκκινα μήλα
  • • λίγη ζάχαρη
  • • κανέλα τριμμένη
  • • χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
  • • λίγο τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφεια)
  • • λίγο τριμμένο καρύδι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και κόβουμε τα μήλα στα 2 καθαρίζοντας το εσωτερικό τους. Αφαιρουμε το κοτσανάκι και κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες (δεν τα ξεφλουδίζουμε) και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με το λεμόνι και λίγο νερό. Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και με τη βοήθεια ενός πλάστη το μεγαλώνουμε. Κόβουμε το φύλλο σε 12 ίσες λωρίδες. Αλείφουμε κάθε λωρίδα με τυρί κρέμα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη από επάνω και απλώνουμε τα μήλα οριζόντια έτσι ώστε η μία άκρη να ακουμπάει την άλλη. Μόλις βάλουμε τα μήλα σε όλο το μήκος της σφολιάτας πασπαλίζουμε με κανέλλα.
  2. Τέλος παίρνουμε την κάτω πλευρά της σφολιάτας και “σκεπάζουμε” διπλώνουμε δηλαδή προς τα επάνω, ελαφρώς την επιφάνεια που δεν έχει μήλα και τυλίγουμε το τριανταφυλλάκι μας από κάτω προς τα επάνω, όπως τυλίγουμε ένα χαλί! Έτοιμα τα τριανταφυλλάκια μας!! Στα μισά μου τριανταφυλλάκια πρόσθεσα και λίγο τριμμένο καρύδι.
  3. Βουτυρώνουμε τις θήκες από ένα ταψάκι για μάφινς και τα ψήνουμε στους 200 πάνω κάτω αντίσταση για 30-40 λεπτά ή όταν θα δούμε ότι η σφολιάτα έχει πάρει χρώμα και ότι τα τριαντάφυλλα μας έχουν ροδοψηθεί. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βγάζουμε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού. Εγώ σήμερα τα έκανα σε στρογγυλές φόρμες αλουμινίου και τα έβγαλα κόβοντας τες προσεκτικά με ψαλίδι κουζίνας.
  4. Τοποθετούμε τα τριαντάφυλλα μας σε μια ωραία πιατέλα, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
  • Author: ΑΡΕΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 40 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

 

Καλωσήρθατε στον μαγειρικό μου ιστότοπο. Εδώ θα βρείτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχει θερμιδομετρητής online και σε αποκλειστικότητα θα βρείτε την περίφημη "παράλογη" χημική δίαιτα του Χούμπλικ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλή περιήγηση!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης