Μπούτι στο φούρνο: μια συνταγή με μοναδική γεύση

Μπούτι στο φούρνο: μια συνταγή με μοναδική γεύση

Αν ψάχνετε για μια συνταγή που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας ή θέλετε να δοκιμάσετε κάτι νέο και νόστιμο, το Μπούτι στο Φούρνο είναι η ιδανική επιλογή. Αυτή η συνταγή συνδυάζει το χοιρινό μπούτι με πλούσια αρώματα και γεύσεις που θα κάνουν τους πάντες να θέλουν να γευθούν κι άλλο.

Αυτή η συνταγή για “Μπούτι στο Φούρνο” είναι εγγυημένη για να σας προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία που θα συναρπάσει τις αισθήσεις σας. Απολαύστε το μαζί με αγαπημένα σας συνοδευτικά για μια γευστική γιορτή στο πιάτο σας.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπούτι στο φούρνο

Πολύ νόστιμο φαγητό για όλους. Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες μας και το γευστικό αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει. Καλή επιτυχία.

  • Total Time: 200 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 1 μπούτι χοιρινό χωρίς κόκαλο περίπου 4 1/2 κιλά
  • 68 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 150200 γραμμάρια κεφαλοτύρι
  • 1 κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • 4 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

  1. Ξεκινήστε επιλέγοντας ένα χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο, περίπου 4 1/2 κιλά. Με ένα μαχαίρι, σχίστε το μπούτι στη μέση, αλλά χωρίς να πειράξετε τις άκρες.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τις σκελίδες σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τη μουστάρδα. Χρησιμοποιώντας αυτό το μείγμα, αλείφετε πολύ καλά το μπούτι από όλες τις πλευρές, τόσο μέσα όσο και έξω.
  3. Κόψτε το κεφαλοτύρι σε μακρόστενες φέτες και γεμίστε με προσοχή το μπούτι με αυτό.
  4. Στον πάτο του ταψιού βάλτε το νερό, προσέχοντας να το ανανεώνετε όταν εξαντλείται. Ψήστε στο φούρνο στους 200 βαθμούς. Επειδή χρειάζεται αρκετό χρόνο ψησίματος (περίπου 3 ώρες), σκεπάστε το μπούτι με αλουμινόχαρτο.
  5. Αν το επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε λίγες πατάτες στο ταψί περίπου 1 ώρα πριν από το τέλος του Ϩησίματος για να ψηθούν και αυτές.
  6. Το μπούτι μπορεί να κοπεί σε φέτες μετά την ψήσιμο και είναι κατάλληλο και για κρύο πιάτο.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 180 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Serving Size: Μερίδα
  • Calories: 360

Keywords: Μπούτι. χοιρινό

Καλωσήρθατε στον μαγειρικό μου ιστότοπο. Εδώ θα βρείτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχει θερμιδομετρητής online και σε αποκλειστικότητα θα βρείτε την περίφημη "παράλογη" χημική δίαιτα του Χούμπλικ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλή περιήγηση!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης