Κοτόπουλο Κατσιατόρε με την αυθεντική ιταλική συνταγή

Κοτόπουλο Κατσιατόρε με την αυθεντική ιταλική συνταγή

Μια από τις δημοφιλέστερες συνταγές της ιταλικής κουζίνας είναι το Κοτόπουλο Κατσιατόρε, ένα πιάτο που αγαπιέται για την αυθεντικότητα του και την εκπληκτική του γεύση.

Τι κάνει το “Κοτόπουλο Κατσιατόρε” τόσο ειδικό; Η συνταγή αυτή συνδυάζει αρωματικό κοτόπουλο με μια πλούσια σάλτσα που περιλαμβάνει ντομάτες, μανιτάρια και πολυάριθμα αρωματικά μυρωδικά. Η γεύση από τη ρίγανη και το βασιλικό προσθέτει έναν ακόμη διάσταση στο πιάτο.

Η συνταγή αυτή σας προσφέρει τη γνήσια γεύση της ιταλικής κουζίνας στο άνετο σπίτι σας. Το κοτόπουλο γίνεται νόστιμο και ζουμερό μέσα σε μια πλούσια σάλτσα με ντομάτες και μανιτάρια, ενώ οι αρωματικές μυρωδιές της ρίγανης και του βασιλικού προσθέτουν έναν ακόμη επίπεδο γεύσης. Σερβίρετε το πιάτο με ταλιατέλες που έχουν πασπαλιστεί με παρμεζάνα και απολαύστε μια αυθεντική ιταλική γευστική εμπειρία.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο Κατσιατόρε Ιταλική συνταγή

Κοτόπουλο Κατσιατόρε. Απολαύστε το με τους αγαπημένους σας και αφεθείτε στη μαγεία της ιταλικής κουζίνας. (Για 4 άτομα)

  • Total Time: 60 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (περίπου 1 1/2 κιλό)
  • 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε φέτες
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια αποφλοιωμένα
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια σε φετούλες
  • 1 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό κότας φρέσκο ή από κύβο
  • 1/2 κουταλιές γλυκού αλάτι
  • 1 1/2 κ. τσ. ρίγανη
  • 1 κουταλιές γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουταλιές σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Πλύνετε τις μερίδες του κοτόπουλου και αφαιρέστε την πέτσα τους. Πασπαλίστε τις με το αλεύρι.
  2. Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μερίδες του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Βγάλτε τις από την κατσαρόλα και κρατήστε τις σκεπασμένες.
  3. Ρίξτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο χωρίς να τα μαυρίσετε.
  4. Προσθέστε τις ντομάτες, τα μανιτάρια, τη ρίγανη, την πάπρικα, τις μερίδες κοτόπουλου, το ζωμό κότας, και βράστε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 35-40 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει και να ψηθεί σε βάθος.
  5. Σερβίρετε το κοτόπουλο με ταλιατέλες πασπαλισμένες με παρμεζάνα.

Συνοδευτικό: Ταλιατέλες με τριμμένη παρμεζάνα.

  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 40 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Iταλική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 265

Keywords: Κοτόπουλο, Κατσιατόρε

Καλωσήρθατε στον μαγειρικό μου ιστότοπο. Εδώ θα βρείτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχει θερμιδομετρητής online και σε αποκλειστικότητα θα βρείτε την περίφημη "παράλογη" χημική δίαιτα του Χούμπλικ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλή περιήγηση!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης