Μια αγαπημένη συνταγή που προέρχεται από την πόλη της Κωνσταντινούπολης (Πόλη) είναι το “Νηστίσιμο Πολίτικο Πιλάφι.” Αυτή η συνταγή είναι κατάλληλη για τους νηστευόντες, αλλά είναι εξίσου νόστιμη για όλους.
Αυτό το νηστίσιμο πολίτικο πιλάφι είναι μια γευστική απόλαυση που συνδυάζει τη νόστιμη παράδοση με τα υγιεινά συστατικά. Είναι ιδανικό για όσους τηρούν νηστεία, αλλά και για όλους όσους αναζητούν μια νόστιμη επιλογή γεύσης από την ελληνική κουζίνα. Είναι γνωστό ότι η κουζίνα της Ελλάδας είναι γνωστή για την ποικιλία των νόστιμων και υγιεινών πιάτων της. Εσείς απολαύστε το με την οικογένεια και τους φίλους σας!
PrintΝηστίσιμο πολίτικο πιλάφι
Νηστίσιμο Πολίτικο Πιλάφι για 5-6 άτομα:
- Total Time: 25 mins
- Yield: 6
Υλικά
- 2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
- 1 φλιτζάνια του καφέ ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνια αμύγδαλα καβουρδισμενα
- 1 φλιτζάνια του καφέ σταφίδες μαύρες, χωρίς κουκούτσι
- 1 φλιτζάνια άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνια του καφέ σάλτσα σόγιας
- λίγο αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε το ρύζι σε σουρωτήρι και το ξεπλένετε καλά με άφθονο, κρύο νερό. Το βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με 4’/2 φλιτζάνια νερό και λίγο αλάτι. Αφήνετε το ρύζι να πάρει βράση και ρίχνετε μέσα ένα φλιτζάνια του καφέ ελαιόλαδο.
- Προσθέτετε τις σταφίδες και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι το ρύζι να πιει όλο το νερό του. Το αποσύρετε από τη φωτιά, σκεπάζετε με βαμβακερή πετσέτα και το αφήνετε για 5-6 λεπτά να ηρεμήσει. Ρίχνετε μέσα τα καβουρδισμενα αμύγδαλα και ανακατεύετε απαλά. Προσθέτετε τη σάλτσα σόγιας, λίγο πιπέρι και ανακατεύετε. Τέλος, ρίχνετε τον άνηθο και ανακατεύετε μία ακόμη φορά. Βάζετε το ρύζι σε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση. το αναποδογυρίζετε σε στρογγυλή πιατέλα και σερβίρετε.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 15 mins
- Category: Μεζέδες
- Method: Βράσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 359
Keywords: Νηστίσιμο, πιλάφι, πολίτικο,