Ο χαλβάς με σουσάμι είναι μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή για γλυκό. Το συγκεκριμένο εδέσμα έχει βαθιές ρίζες στη μεσογειακή και μέση ανατολική κουζίνα. Είναι εύκολο στην παρασκευή και αποτελεί ένα γευστικό και υγιεινό γλυκό. Ακολουθήστε τις οδηγίες παρακάτω για να φτιάξετε χαλβά με σουσάμι:
PrintΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ
Θέλετε να φτιάξετε ένα υπέροχο παστέλι από χαλβά με γεύση που θυμίζει την Ανατολή και τα μυστικά της; Εδώ είμαστε για να σας βοηθήσουμε να το κάνετε. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και χαρίστε εξωτικές γεύσεις σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
- Total Time: 40 mins
- Yield: 16
Υλικά
- 1 κιλό σουσάμι
- 100 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα (χωρίς τη φλούδα)
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια μέλι
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
- Καβουρντίζετε το σουσάμι σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ύλη και σε μέτρια φωτιά. Μόλις ξανθύνει το αποσύρετε από τη φωτιά και το βάζετε σε μπολ.
- Ρίχνετε το βούτυρο σε αντικολλητική κατσαρόλα και καβουρντίζετε τα αμύγδαλα για μερικά λεπτά.
- Βράζετε το μέλι με τη ζάχαρη και μόλις κοχλάσει προσθέτετε το σουσάμι.
- Ανακατεύετε και συνεχίζετε το βράσιμο 15′ ακόμη. μέχρις ότου δέσει το μείγμα. Απλώνετε τον χαλβά σε αντικολλητικο χαρτί πάνω σε επίπεδη επιφάνεια (1 εκ. πάχος). Ισιώνετε την επιφάνεια και χαράζετε σε ρόμβους ή τετράγωνα κομμάτια. Τοποθετείτε στο κάθε κομμάτι από 1 αμύγδαλο και αφήνετε να κρυώσει.
- (ο χαλβάς αυτός είναι σκληρός σαν παστέλι).
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 20 mins
- Category: Γλυκό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική