Το χοιρινό γεμιστό με ανανά είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως γεύμα ή ως ορεκτικό. Η γλυκόξινη γεύση του ανανά ταιριάζει πολύ με το χοιρινό και το ρύζι, δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα.
PrintΧοιρινό γεμιστό με ανανά
Η συνταγή αυτή είναι σχετικά απλή και εύκολη και το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!
- Total Time: 40 mins
- Yield: 6
Υλικά
- 6 φέτες χοιρινό κρέας (σαν αυτές για το σνίτσελ)
- 6 φέτες ζαμπόν
- 1 κονσέρβα ψιλοκομμένο ανανά
- 125 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 1 αυγό χτυπημένο
- 1/2 φλιτζάνια ξερά ψίχουλα από ψωμί
- 1/3 φλιτζάνια βούτυρο
- 1/3 φλιτζάνια ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Τοποθετείτε την κάθε φέτα χοιρινού ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και με τη βοήθεια του πλάστη ή ενός σφυριού κουζίνας, πλαταίνετε τις φέτες.
- Αφαιρείτε τις λαδόκολλες, αλατοπιπερώνετε και τοποθετείτε από μία φέτα ζαμπόν πάνω σε κάθε φέτα χοιρινού.
- Ανακατεύετε το τυρί με τον ανανά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Μοιράζετε το μίγμα πάνω στο ζαμπόν και τυλίγετε σε ρολάκια. Κλείνετε και στερεώνετε με οδοντογλυφίδες.
- Βουτάτε τα ρολά στο αυγό πρώτα και μετά στα ψίχουλα. Τα αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Τηγανίζετε τα ρολά στο βούτυρο και στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν καλά γύρω γύρω και σερβίρετε αμέσως.
- Prep Time: 35 mins
- Cook Time: 5 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική