H Αυθεντική Πίτσα ΒΒQ πανεύκολα στο σπίτι σας

Η BBQ πίτσα είναι μια από τις αγαπημένες μου πίτσες και αποτελεί μια must επιλογή που προτείνω στα menu ιταλικών εστιατορίων. Αυτή την υπέροχη πίτσα μπορείτε να την απολαύσετε τώρα απλά και εύκολα στο σπίτι σας παρέα με τους φίλους και τους καλεσμένους σας.

Η BBQ πίτσα είναι μια από τις αγαπημένες μου πίτσες και αποτελεί μια must επιλογή που προτείνω στα menu ιταλικών εστιατορίων. Αυτή την υπέροχη πίτσα μπορείτε να την απολαύσετε τώρα απλά και εύκολα στο σπίτι σας παρέα με τους φίλους και τους καλεσμένους σας.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

H Αυθεντική Πίτσα ΒΒQ πανεύκολα στο σπίτι σας

H Αυθεντική Πίτσα ΒΒQ πανεύκολα στο σπίτι σας Η BBQ πίτσα είναι μια από τις αγαπημένες μου πίτσες και αποτελεί μια must επιλογή που προτείνω στα menu ιταλικών εστιατορίων. Αυτή την υπέροχη πίτσα μπορείτε να την απολαύσετε τώρα απλά και εύκολα στο σπίτι σας παρέα με τους φίλους και τους καλεσμένους σας. Η συνταγή που σας δείχνω είναι ίδια με αυτή που κάνω τα τελευταία 10 χρόνια σε πιτσαρίες και ιταλικά εστιατόρια για να κάνετε και εσείς την Αυθεντική Πίτσα BBQ στο σπίτι σας. Επίσης σας δείχνω πως να μαγειρεύετε το κοτόπουλο για την συγκεκριμένη πίτσα σε μόλις 12 λεπτά για να είναι ζουμερό και σας αποκαλύπτω στο βίντεο στο Youtube το μυστικό μου για την χρήση της BBQ sauce για να έχουμε τέλεια και ισορροπημένη γεύση στην πίτσα μας Την ζύμη μας θα την κάνουμε με την μέθοδο Poolish για να είναι ακόμα πιο αφράτη και φουσκωτή η πίτσα μας

  • Total Time: 3 hours 15 mins
  • Yield: 8

Υλικά

Προετοιμασία Poolish

  • 310 γρ αλεύρι
  • 310 ml νερό
  • 4 γρ ξηρή μαγιά
  • Τοποθετούμε το νερό σε ένα τάπερ η ένα μπωλ. Βάζουμε την μαγιά στο αλεύρι μας και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι στο νερό ανακατεύοντας. Μετά από ελάχιστα λεπτά μόλις γίνει κρεμώδες το μίγμα μας σκεπάζουμε και σημειώνουμε με ένα μαρκαδόρο η ένα λαστιχάκι την στάθμη του Poolish. Το αφήνουμε εκτός ψυγείου για δυο ώρες και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.

Προετοιμασία ζύμης (2 μπάλες των 410 γρ για 2 πίτσες των 33cm)

  • Poolish 620 gr
  • Αλεύρι 160 γρ
  • Αλάτι 15 γρ
  • Ελαιόλαδο 15 ml
  • • Το Poolish το βγάζουμε από το ψυγείο 2-3 ώρες πριν κάνουμε την ζύμη της πίτσας. Η στάθμη του θα έχει διπλασιαστεί και θα είναι παχύρευστο, κρεμώδες και γεμάτο φυσαλίδες. Αν το αφήσουμε παραπάνω εκτός ψυγείου αρχίζει και ελαττώνεται η δύναμη του.
  • • Ζυμώνουμε το Poolish με την μισή ποσότητα από το αλεύρι. Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι. Στην συνέχεια βάζουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και στο τέλος το ελαιόλαδο.
  • • Μόλις σχηματιστεί η μπάλα μας την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Την ξανασχηματίζουμε σε μπάλα ζυμώνοντας την ελάχιστα και ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι για να εγκλωβίσουμε περισσότερο αέρα στο εσωτερικό της ζύμης.
  • • Την αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένη για άλλα 20 λεπτά και έπειτα την κάνουμε 2 μπάλες των 410 γρ.
  • • Τις αφήνουμε επίσης σκεπασμένες για 2-3 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
  • 7 ντοματίνια
  • 70γρ μπέικον κομμένο σε κυβάκια
  • 150γρ κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
  • 200ml σάλτσα ντομάτας
  • 200γρ gouda και mozzarella
  • BBQ sauce

Εκτέλεση

  1. Εκτέλεση
  2. • Ανοίγουμε την ζύμη και καλύπτουμε την επιφάνεια της με σάλτσα ντομάτας
  3. • Ψήνουμε στο κάτω μέρος του φούρνου για 7-8 λεπτά μέχρι να ψηθεί η πίτσα μας από κάτω
  4. • Βγάζουμε την πίτσα από τον φούρνο και προσθέτουμε τα υλικά μας (gouda, κοτόπουλο, μπέικον, ντοματίνια και mozzarella στο τέλος)
  5. • Ψήνουμε στο μεσαίο τμήμα του φούρνου μέχρι να λιώσουν ομοιόμορφα τα τυριά μας και να αποκτήσει η κρούστα μας το χρυσαφένιο καλοψημένο χρώμα (για άλλα 7-8 λεπτά)
  6. • Κόβουμε σε 8 κομμάτια την πίτσα μας και προσθέτουμε λίγη ρίγανη
  7. Τέλος βάζουμε την ΒΒQ sauce χρησιμοποιώντας squeezer (μπιμπερό) για να έχουμε ομοιόμορφα την sauce σε όλα μας τα κομμάτια και ταυτόχρονα μια εντυπωσιακή πίτσα

Notes

!Tip 1: Χρησιμοποιούμε γάντι κατά το ζύμωμα για να μην κολάει η ζύμη στο χέρι μας
Συνολικός χρόνος ζυμώματος: 12-14 λεπτά

!Tip 2: Πως μαγειρεύουμε το κοτόπουλο (σε 12 λεπτά)
Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε λωρίδες και τις τοποθετούμε στο τηγάνι μας μαζί με αλάτι, πιπέρι και ελάχιστο νερό και ελαιόλαδο. Δυναμώνουμε την ένταση της θερμοκρασίας στο μέγιστο και καλύπτουμε με ένα καπάκι το τηγάνι μας. Μετά από 7-8 λεπτά τσεκάρουμε αν έχει ψηθεί το κοτόπουλο στο εσωτερικό του και αφαιρούμε το καπάκι για να εξατμιστεί η υγρασία. Έπειτα χαμηλώνουμε την ένταση της θερμοκρασίας στο μισό και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα εξωτερικά το κοτόπουλο. Προσθέτουμε λίγη BBQ sauce και ανακατεύουμε.

!Λίγα λόγια για μένα
H επαφή μου με την πίτσα ξεκίνησε το 2010 όπου βρέθηκα στην Ιταλία και παρακολούθησα σεμινάρια πίτσας και εργάστηκα για ένα διάστημα στην πιτσαρία Agliara στην Νάπολη στην Piazza Sannazaro. Έπειτα εργάστηκα σε αρκετές πιτσαρίες και ιταλικά εστιατόρια στην Ελλάδα από την Πάρο και το Ηράκλειο μέχρι τα Χανιά και τα Καμμένα Βούρλα. Παρόλο που συνεχίζω να εργάζομαι ως Pizzachef και ο ελεύθερος μου χρόνος είναι περιορισμένος η αγάπη μου για την πίτσα και το ενδιαφέρον που υπάρχει σε αρκετά νοικοκυριά να κάνουν νόστιμες πίτσες και να πειραματίζονται με τις ζύμες με οδήγησαν στην δημιουργία καναλιού στο Youtube με το όνομα PizzaChefArgy από τον Μάρτιο του 2020 κατά την διάρκεια της πρώτης καραντίνας. Είναι ένα κανάλι αποκλειστικά για την πίτσα όπου ο επισκέπτης θα βρει διάφορα είδη ζύμης, εύκολες συνταγές και online μαθήματα για το πως μπορεί να κάνει νόστιμες πίτσες και να αναπτύξει τις γνώσεις και τις ικανότητες του στο αντικείμενο ακόμα πιο πολύ. Ήδη σε ένα χρόνο παρουσίας το κανάλι ξεπέρασε τους 4.000 συνδρομητές και η ανταπόκριση του κόσμου είναι μοναδική. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής όταν μου στέλνουν φωτογραφίες τις πίτσες τους και το χαίρονται όσο και εγώ.

  • Author: Νίκος (PizzaChefArgy)
  • Prep Time: 3 hours
  • Cook Time: 15 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ιταλική

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης