Κατσίκι στα κάρβουνα: Ένα απολαυστικό φαγητό στα κάρβουνα

Κατσίκι στα κάρβουνα: Ένα απολαυστικό φαγητό στα κάρβουνα

Το κατσίκι στα κάρβουνα είναι ένα παραδοσιακό και απολαυστικό πιάτο που συνδυάζει την γεύση του κρέατος με τη φρεσκάδα των αρωματικών βοτάνων και του λεμονιού. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να απολαύσετε μια συνάντηση με φίλους και οικογένεια στην αυλή σας, σε ένα καλοκαιρινό μπάρμπεκιου.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κατσίκι στα κάρβουνα

Κατσίκι στα Κάρβουνα: Ένα Απολαυστικό Καλοκαιρινό και όχι μόνο, φαγητό

Υλικά

  • 750 γραμμάρια μπούτι από κατσίκι χωρίς κόκαλα
  • 1/2 φακ. πουρέ πατάτες
  • 2 κουταλιές γλυκού σκόνη σκόρδο
  • αλάτι
  • 2/3 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • μαύρο πιπέρι
  • ξύσμα και χυμός από ένα λεμόνι
  • 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού ρίγανη
  • 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού δεντρολίβανο

Εκτέλεση

  1. Αρχίστε ζητώντας από τον χασάπη σας να ετοιμάσει το κρέας για ρολό. Στη συνέχεια, πλύνετε το κρέας και στεγνώστε το.
  2. Προετοιμάστε τον πουρέ πατάτας με ένα ποτήρι νερό, προσθέστε το σκόρδο και το αλάτι. Σταδιακά προσθέστε σχεδόν το 2/3 του λαδιού.
  3. Προσθέστε πιπέρι, ξύσμα λεμονιού, χυμό λεμονιού, ρίγανη και δεντρολίβανο στο μείγμα πατάτας και ανακατέψτε καλά.
  4. Αλείψτε το κρέας με το πατάτας μείγμα και τυλίξτε το σε ένα ρολό, δεμένο με σπάγγο.
  5. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το υπόλοιπο λάδι με τα υπόλοιπα αρωματικά χόρτα, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα, το αλάτι και το πιπέρι.
  6. Αλείψτε το κρέας από έξω με το μείγμα των αρωματικών χορτών.
  7. Ψήστε το κρέας στη σχάρα – όχι πολύ κοντά στη φωτιά – περίπου 90 λεπτά, γυρίζοντάς το πολλές φορές, μέχρι να γίνει ροδοκοκκινίσει και να γίνει τραγανό.
  8. Σερβίρετε το κατσίκι στα κάρβουνα με ελληνική χωριάτικη σαλάτα και τζατζίκι. Για ποτό, διαλέξτε κόκκινο βαρελίσιο κρασί.

Σημείωση: Αν δεν βρείτε κατσίκι, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αρνί με κόκαλα (περίπου 1250 γραμμάρια). Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρη τη σπάλα του κατσικιού, να τη γεμίσετε και να την τυλίξετε.

  • Author: Aggela

Καλωσήρθατε στον μαγειρικό μου ιστότοπο. Εδώ θα βρείτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχει θερμιδομετρητής online και σε αποκλειστικότητα θα βρείτε την περίφημη "παράλογη" χημική δίαιτα του Χούμπλικ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλή περιήγηση!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης