Το κατσίκι στα κάρβουνα είναι ένα παραδοσιακό και απολαυστικό πιάτο που συνδυάζει την γεύση του κρέατος με τη φρεσκάδα των αρωματικών βοτάνων και του λεμονιού. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να απολαύσετε μια συνάντηση με φίλους και οικογένεια στην αυλή σας, σε ένα καλοκαιρινό μπάρμπεκιου.
PrintΚατσίκι στα κάρβουνα
Κατσίκι στα Κάρβουνα: Ένα Απολαυστικό Καλοκαιρινό και όχι μόνο, φαγητό
Υλικά
- 750 γραμμάρια μπούτι από κατσίκι χωρίς κόκαλα
- 1/2 φακ. πουρέ πατάτες
- 2 κουταλιές γλυκού σκόνη σκόρδο
- αλάτι
- 2/3 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- μαύρο πιπέρι
- ξύσμα και χυμός από ένα λεμόνι
- 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού ρίγανη
- 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού δεντρολίβανο
Εκτέλεση
- Αρχίστε ζητώντας από τον χασάπη σας να ετοιμάσει το κρέας για ρολό. Στη συνέχεια, πλύνετε το κρέας και στεγνώστε το.
- Προετοιμάστε τον πουρέ πατάτας με ένα ποτήρι νερό, προσθέστε το σκόρδο και το αλάτι. Σταδιακά προσθέστε σχεδόν το 2/3 του λαδιού.
- Προσθέστε πιπέρι, ξύσμα λεμονιού, χυμό λεμονιού, ρίγανη και δεντρολίβανο στο μείγμα πατάτας και ανακατέψτε καλά.
- Αλείψτε το κρέας με το πατάτας μείγμα και τυλίξτε το σε ένα ρολό, δεμένο με σπάγγο.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το υπόλοιπο λάδι με τα υπόλοιπα αρωματικά χόρτα, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αλείψτε το κρέας από έξω με το μείγμα των αρωματικών χορτών.
- Ψήστε το κρέας στη σχάρα – όχι πολύ κοντά στη φωτιά – περίπου 90 λεπτά, γυρίζοντάς το πολλές φορές, μέχρι να γίνει ροδοκοκκινίσει και να γίνει τραγανό.
- Σερβίρετε το κατσίκι στα κάρβουνα με ελληνική χωριάτικη σαλάτα και τζατζίκι. Για ποτό, διαλέξτε κόκκινο βαρελίσιο κρασί.
Σημείωση: Αν δεν βρείτε κατσίκι, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αρνί με κόκαλα (περίπου 1250 γραμμάρια). Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρη τη σπάλα του κατσικιού, να τη γεμίσετε και να την τυλίξετε.