Κεικ με σοκολάτα και καρύδια για όλους

Κέϊκ με σοκολάτα και καρύδια

Ενα εκπληκτικό κεικ με σοκολάτα και καρύδια για τους λάτρεις της γεύσης και της απόλαυσης

Αυτό το κεικ με σοκολάτα και καρύδια είναι ένα εκλεκτό επιδόρπιο που θα ικανοποιήσει την επιθυμία σας για γλυκές απολαύσεις. Η πλούσια συνταγή περιλαμβάνει υλικά που ταιριάζουν τέλεια μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα απολαυστικό αποτέλεσμα που θα εντυπωσιάσει τον ουρανίσκο σας. Αφήστε το κέϊκ να κρυώσει ελαφρώς, και απολαύστε το σε κάθε μπουκιά. Αυτό το εκλεπτυσμένο γλυκό αποτελεί ιδανική επιλογή για ειδικές περιστάσεις ή όποτε θέλετε να χαρίσετε γευστική ευχαρίστηση στον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Κέϊκ με σοκολάτα και καρύδια

Κέϊκ με σοκολάτα και καρύδια

Προετοιμασία: 40′ Ψήσιμο: 2 ώρες και 30′ για μια φόρμα τετράγωνη 30×30 εκ.

  • Total Time: 190 mins
  • Yield: 10

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 1/4 του φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3/4 του φλιτζάνια κακάο (σκόνη)
  • 1 κουταλιές γλυκού σόδα (σκόνη)
  • 6 αυγά χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνια τον τσαγιού καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 8 κουταλιές σούπας κονιάκ ή ρούμι
  • 1 κουταλιές γλυκού εσάνς βανίλιας
  • 400 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο και λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 400 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150″. Βουτυρώνετε τη φόρμα και τη στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί, ώστε να καλυφτεί ο πάτος και τα πλαϊνά.
  2. Βάζετε σ’ ένα μπολ τη ζάχαρη προσθέτετε τους δύο τύπους αλευριού, αφού τούς κοσκινίσετε μαζί με το κακάο και τη σόδα.
  3. Κάνετε μια τρύπα στο κέντρο. Ρίχνετε τα χτυπημένα αυγά και την κρέμα γάλακτος, την εσάνς και το αλάτι και ανακατεύετε πολύ καλά. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, την καρυδόψιχα, το κονιάκ και την κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά.
  4. Ρίχνετε το μείγμα σε φόρμα, ισιώνετε την επιφάνεια του και ψήνετε 2 1/2 ώρες στους 150’’. Το αφήνετε να κρυώσει προτού το ξεφορμάρετε.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 40 mins
  • Cook Time: 150 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Keywords: Κεικ, σοκολατένιο, φόρμα,

Καλωσήρθατε στον μαγειρικό μου ιστότοπο. Εδώ θα βρείτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχει θερμιδομετρητής online και σε αποκλειστικότητα θα βρείτε την περίφημη "παράλογη" χημική δίαιτα του Χούμπλικ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλή περιήγηση!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης