Αυτή η συνταγή για κολοκυθόπιτα με μυζήθρα προσφέρει ένα λαχταριστό, ελαφρύ πιάτο που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις των λαχταριστών γεύσεων. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να δημιουργήσετε μια νόστιμη κολοκυθόπιτα.
PrintΚολοκυθόπιτα με μυζήθρα
Η συνταγή αυτή είναι σχετικά απλή και εύκολη και το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!
- Total Time: 1 hour 15 mins
- Yield: 16
Υλικά
- 8–10 χειροποίητα φύλλα ή 1 πακέτο έτοιμο χωριάτικο φύλλο
- 1 κιλό ξυσμένη κόκκινη κολοκύθα
- ½ κιλό φέτα τριμμένη
- 150 γραμμάρια ξερή μυζήθρα
- 5 αυγά
- 1 κροκάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Αδειάζετε το εσωτερικό της κολοκύθας με ένα κουταλιές γλυκού και το αφήνετε σε ένα σουρωτήρι με λγο αλάτι για 15’.
- Στύβετε με τα χέρια την σάρκα της κολοκύθας να φύγουν όλα τα υγρά.
- Ανοίγετε φύλλα ή χρησιμοποιείτε τα έτοιμα. Ανακατεύετε τα υλικά της γέμισης και δοκιμάζετε για το αλατοπίπερο.
- Αλείφετε με λάδι, ενα ταψί 24 εκ. και στρώνετε με 2 φύλλα.
- Τοποθετειτε λίγη γέμιση, από πάνω άλλο φύλλο και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία.
- Τελειώνετε με 3 φύλλα. Αλείφετε την επιφάνεια της πίτας με τον κρόκο και την ψήνετε στους 180’ για 1 ώρα.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 1 hour
- Category: Ορεκτικό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική