Πρασόπιτα: Τραγανή και πεντανόστιμη γευστική πρόταση

Πρασόπιτα: Τραγανή και πεντανόστιμη γευστική πρόταση

Αυτή η συνταγή για πρασόπιτα σίγουρα θα σας ανταμείψει με ένα νόστιμο αποτέλεσμα. Αν και χρειάζεται λίγη προσοχή στη λεπτομέρεια, το αποτέλεσμα θα είναι άκρως ικανοποιητικό. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να δημιουργήσετε τις πεντανόστιμες πρασόπιτες.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πρασόπιτα

Η συνταγή αυτή δεν είναι σχετικά απλή και εύκολη και θέλει σημασία στην λεπτομέρεια. Το αποτέλεσμα όμως θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 2 hours
  • Yield: 16

Υλικά

Για τα φύλλα

  • 6 φλιτζάνια αλεύρι
  • 4 κουταλιές σούπας λάδι
  • 1 αυγό
  • Αλάτι

Για τη γέμιση

  • 1 1/2 κιλό πράσα
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα, σκληρή
  • 3/4 φλιτζάνια λάδι
  • 2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε λεκάνη το αλεύρι με λίγο αλάτι, προσθέτετε το λάδι, το αυγό, λίγο νερό και τα ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια ζύμη σφιχτή. Την αφήνετε για 1/2 ώρα.
  2. Με τον πλάστη ανοίγετε τέσσερα φύλλα. Πλένετε και καθαρίζετε τα πράσα, κρατώντας το άσπρο μέρος. Τα κόβετε σε λεπτές φέτες και τα βάζετε σε μια λεκάνη. Τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τα αφήνετε να μαραθούν. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε πάλι στη λεκάνη.
  3. Με ένα πιρούνι λιώνετε το τυρί, το ρίχνετε στη λεκάνη, προσθέτετε το μισό λάδι, πιπέρι, το σιμιγδάλι και τα ανακατεύετε.
  4. Αλείφετε ένα ταψί Νο 30 με λάδι. Στρώνετε ένα φύλλο, το αλείφετε με λάδι και στρώνετε δεύτερο φύλλο. Απλώνετε τη γέμιση. Στρώνετε και τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντάς τα με λάδι. Τέλος, ραντίζετε την επιφάνεια με λίγο νερό και χαράζετε την πίτα σε κομμάτια.
  5. Την ψήνετε στους 180 Βαθμούς για 1 1/2 ώρα. Αφήνετε να κρυώσει και τη σερβίρετε.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 1 hour 30 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης