Κρεατόπιτα με αρνάκι για όλους: μια νόστιμη πίτα

Κρεατόπιτα με αρνάκι για όλους: μια νόστιμη πίτα

Δελεαστική πρόταση για κρεατόπιτα με γέμιση από αρνάκι.

Η κρεατόπιτα αυτή δεν είναι σχετικά απλή και εύκολη και θέλει σημασία στην λεπτομέρεια. Το αποτέλεσμα όμως θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κρεατόπιτα με αρνάκι

Η συνταγή αυτή δεν είναι σχετικά απλή και εύκολη και θέλει σημασία στην λεπτομέρεια. Το αποτέλεσμα όμως θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 2 hours 30 mins
  • Yield: 16

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κρέας ψαχνό, μπούτι αρνίσιο
  • 250 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 300 γραμμάρια λάδι ή βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κουταλιές σούπας πελτέ
  • 3 αυγά ωμά
  • 2 αυγά βρασμένα σφιχτά
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • λίγος δυόσμος
  • αλατοπίπερο
  • 1/2 κιλό φύλλο μπακλαβά

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόψτε και πλύνετε το κρεμμύδι στο τρυπητό με τον τρίφτη κάτω από τη βρύση που τρέχει, ψιλοκόψτε το μαϊντανό και το σκόρδο, τρίψτε το δυόσμο, καθαρίστε και κόψτε στρογγυλές φέτες τα δύο βρασμένα αυγά.
  2. Κόψτε το κρέας σε μικρά κομματάκια, σαν ρεβίθι, και καβουρντιστέ το ελαφρά με το ένα τρίτο από το βούτυρο και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Προσθέστε το μαϊντανό, το σκόρδο, το δυόσμο, το ανάλογο αλατοπίπερο και τον πελτέ, λιωμένο σε ένα ποτήρι νερό.
  3. Σκεπάστε την κατσαρόλα να σιγοβράσει επί μισή ώρα περίπου. Πάρτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε μέσα και τα ωμά αυγά χτυπημένα ελαφρά με πιρούνι και το τριμμένο κεφαλοτύρι.
  4. Ανακατέψτε καλά το περιεχόμενο της κατσαρόλας.
  5. Πάρτε μετά ένα ανάλογο ταψί, βουτυρώστε το, στρώστε το με 8-9 φύλλα μπακλαβά, αλείφοντας τα ένα ένα με λιωμένο βούτυρο ή λάδι, ρίξτε μέσα τη γέμιση και στρώστε την ισόπαχα. Διπλώστε προς τα μέσα του ταψιού τα φύλλα που εξέχουν, βουτυρώστε τα και στρώστε πάνω τους τα υπόλοιπα φύλλα.
  6. Μετά, με μυτερό μαχαίρι κόψτε την πίτα σε σχήμα μπακλαβωτό και βάλτε το ταψί σε μέτριο φούρνο μια ώρα περίπου.
  7. Αφού ψηθεί, ξεφουρνίστε το ταψί και μετά μισή ώρα κόψτε καλά τα χαραγμένα κομμάτια και σερβίρετε την πίτα.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 2 hours
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης