Ντολμαδάκια γιαλαντζί: Ένα αυθεντικό αρωματικό φαγητό

Ντολμαδάκια γιαλαντζί: Ένα αυθεντικό αρωματικό φαγητό

Τα ντολμαδάκια γιαλαντζί, είναι μια γευστική ανακάλυψη που συνδυάζει υπέροχα αρώματα και γεύσεις. Με αμπελόφυλλα γεμισμένα με ρύζι, κουκουνάρια και αρωματικά μυρωδικά, αυτό το παραδοσιακό πιάτο θα σας ταξιδέψει στη γευστική κουζίνα της Μεσογείου. Λέγονται “γιαλαντζί” που σημαίνει “δήθεν” καθώς δεν είναι όπως οι ντολμάδες με λάχανο και κιμά.

Η προετοιμασία αυτού του πιάτου είναι απλή και το αποτέλεσμα είναι αξιοσημείωτο. Τα αμπελόφυλλα καλύπτονται με γέμιση από ρύζι, κουκουνάρια και αρωματικά μυρωδικά, δημιουργώντας ένα πιάτο πλούσιο σε γεύση και αρώματα. Η συνταγή απαιτεί μερικά βήματα, αλλά η επιβράβευση είναι αξίζει κάθε προσπάθεια.

Σερβίρετε τα ντολμαδάκια γιαλαντζί με λεμόνι και ελαιόλαδο για μια απόλαυση της παραδοσιακής μεσογειακής κουζίνας. Αυτό το φαγητό είναι ιδανικό για ένα γευστικό γεύμα ή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας σε ειδικές περιστάσεις.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Ντολμαδάκια γιαλατζί. Μερίδες 4. Χρόνος: 8-10 λεπτά

  • Total Time: 20 mins
  • Yield: 20

Υλικά

  • 1/4 κιλού αμπελόφυλλα
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλυτζάνι ρύζι
  • 1/2 φλυτζάνι ζεστό νερό
  • 1 πακέτο μικρό κουκουνάρια
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • δυόσμο (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λεμόνι
  • 1 φλυτζάνι ζεστό νερό
  • 1 κύβο κότας

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τα αμπελόφυλλα και τα ζεματάτε σε νερό πού βράζει. Τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα στραγγίζετε.
  2. Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνετε το μισό λάδι, σοτάρετε τα κρεμμύδια ωσότου μαραθούν και το ρύζι.
  3. Προσθέτετε το ζεστό νερό, τα κουκουνάρια, τον άνηθο, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τη γέμιση να βράσει ώσπου να εξατμισθεί το νερό. Όταν μισοκρυώσει, βάζετε σε κάθε φύλλο ένα κουταλιές γλυκού από τη γέμιση, διπλώνετε τις δύο άκρες και το τυλίγετε.
  4. Τοποθετείτε τα ντολμαδάκια στη χύτρα σε κύκλους, το ένα δίπλα στο άλλο. Προσθέτετε από πάνω το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού, το ζεστό νερό και τον κύβο.
  5. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το φαγητό για 8-10 λεπτά.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 10 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 220

Keywords: Ντολμαδάκια, γιαλατζί,

Καλωσήρθατε στον μαγειρικό μου ιστότοπο. Εδώ θα βρείτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχει θερμιδομετρητής online και σε αποκλειστικότητα θα βρείτε την περίφημη "παράλογη" χημική δίαιτα του Χούμπλικ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλή περιήγηση!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης