Παγωτό χαλβά: ένας υπέροχος γλυκός πειρασμός

Παγωτό χαλβά: ένας υπέροχος γλυκός πειρασμός

Αν θέλετε έναν γλυκό πειρασμό και μια εύκολη συνταγή, τότε το παγωτό χαλβά είναι αυτό που χρειάζεστε.

Το παγωτό χαλβά είναι μια γευστική εκδοχή του αγαπημένου παγωτού με έναν μοναδικό συνδυασμό χαλβά και παγωτού. Αυτό το παγωτό συνδυάζει την πλούσια γεύση του χαλβά με τη δροσιά και την τραγανότητα του παγωτού, δημιουργώντας ένα απολαυστικό επιδόρπιο.

Για να φτιάξετε αυτό το παγωτό, θα χρησιμοποιήσετε γάλα, κρέμα γάλακτος, αυγά, ζάχαρη και τριμμένο χαλβά με γεύση βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει τη θέρμανση του γάλακτος, το χτύπημα των αυγών με τη ζάχαρη, και την προσθήκη του τριμμένου χαλβά. Στη συνέχεια, το μείγμα αυτό παγώνει στην παγωτομηχανή ή στην κατάψυξη.

Για να δώσετε μια ξεχωριστή νότα στο παγωτό, μπορείτε να προσθέσετε μια γαρνιτούρα από καραμέλα με σουσάμι. Η καραμέλα προσθέτει γλυκιά νότα και το σουσάμι προσφέρει μια υπέροχη υφή και γεύση.

Αυτό το παγωτό χαλβά είναι ιδανικό για να απολαύσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ή ανά πάσα στιγμή που θέλετε να απολαύσετε μια γλυκιά απόδραση.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Παγωτό χαλβά

Το παγωτό αυτό διαφέρει από άλλα γιατί ο συνδυασμός χαλβά και παγωτού, προσφέρει νέες γευστικές εμπειρίες. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και απολαύστε το μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή Επιτυχία!

  • Total Time: 150 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 4 κρόκοι
  • 2/3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια τριμμένο χαλβά με γεύση βανίλια

Για την καραμέλα:

  • 1 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Βάλτε το γάλα στην κατσαρόλα να ζεσταθεί χωρίς να πάρει βράση.
  2. Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Ρίξτε λίγο λίγο το ζεστό γάλα στους χτυπημένους κρόκους, ξαναβάλτε το μείγμα στην κατσαρόλα και αφήστε το για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε το κατά διαστήματα μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τον τριμμένο χαλβά και ανακατέψτε.
  3. Συνεχίστε την παρασκευή του παγωτού στην παγωτομηχανή ή βάλτε το στην κατάψυξη και βγάλτε το έπειτα από 2 ώρες, ανακατέψτε το για να σπάσουν οι κρύσταλλοι και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές.

Για την καραμέλα με σουσάμι:

  1. Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη με 4-5 κουταλιές σούπας νερό και αφήστε την σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά. Αρχικά θα γίνει σαν πηχτό σιρόπι και μετά θα αρχίσει να σκουραίνει το χρώμα της. Απλώστε την καραμέλα σε μία αντικολλητική λαδόκολλα και πασπαλίστε με το σουσάμι. Αφήστε την να κρυώσει και σπάστε την ή κόψτε την το μαχαίρι σε μικρότερα κομμάτια για να γαρνίρετε το παγωτό.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 130 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψυγείο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 458

Keywords: Παγωτό, χαλβά,

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης