Πίτσα με ζαμπόν με φρέσκες ντομάτες, ελαιόλαδο, κρεμμύδι

Πίτσα με ζαμπόν με φρέσκες ντομάτες, ελαιόλαδο, κρεμμύδι

Η πίτσα με ζαμπόν είναι μια κλασική συνταγή για την απόλαυση της αγαπημένης σας πίτσας με αυθεντική γεύση. Αυτή η συνταγή περιλαμβάνει την παρασκευή της ζύμης από την αρχή και την προετοιμασία της πίτσας με φρέσκα υλικά, ώστε να απολαύσετε το απόλυτο γευστικό αποτέλεσμα.

Η ζύμη παρασκευάζεται από αλεύρι, μαγιά, ελαιόλαδο και γάλα, και φουσκώνει για να δημιουργήσει τη βάση της πίτσας. Η σάλτσα για την πίτσα παρασκευάζεται από φρέσκες ντομάτες, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, ζάχαρη και αρωματικά βότανα. Αυτή η σάλτσα προσδίδει φρεσκάδα και γεύση στην πίτσα.

Τα υλικά αυτής της πίτσας περιλαμβάνουν ζαμπόν, κασέρι και μοτσαρέλα, που τοποθετούνται επάνω στη ζύμη και τη σάλτσα. Το αποτέλεσμα είναι μια πλούσια, γευστική πίτσα με τέλεια συνδυασμένα υλικά.

Αυτή η συνταγή για πίτσα με ζαμπόν είναι ιδανική για να τη μοιραστείτε με φίλους και οικογένεια κατά τη διάρκεια μιας χαλαρής συγκέντρωσης ή για να απολαύσετε μια γευστική πίτσα στο σπίτι σας.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πίτσα με ζαμπόν

Πίτσα με ζαμπόν. Μια κλασική συνταγή στο πιάτο σας

  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 8

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιές γλυκού μαγιά
  • 1/2 φλιτζάνια γάλα χλιαρό
  • Αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας βασιλικό
  • 10 φέτες ζαμπόν
  • 10 φέτες κασέρι
  • 1 1/2 φλιτζάνια μοτσαρέλα τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε σε μια λεκάνη το αλεύρι με λίγο αλάτι, δύο κουταλιές σούπας λάδι, τη μαγιά διαλυμένη στο γάλα, λίγο χλιαρό νερό και τα ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Τη σκεπάζετε και αφήνετε να φουσκώσει. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι, το κρεμμύδι, τις ντομάτες τριμμένες και τα βράζετε. Προσθέτετε λίγο αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, λίγο χλιαρό νερό και συνεχίζετε το βράσιμο. Μόλις δέσει αρκετά η σάλτσα, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνετε το βασιλικό και αφήνετε να κρυώσει. Αλείφετε με λίγο λάδι ένα ταψί Νο 32, στρώνετε τη ζύμη και απλώνετε από πάνω τη σάλτσα. Στρώνετε το ζαμπόν, το κασέρι και τη μοτσαρέλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Αφού κρυώσει λίγο η πίτσα, την κόβετε σε μικρά κομμάτια.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 25 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ιταλική

Keywords: Πίτσα, ζαμπόν

 

Καλωσήρθατε στον μαγειρικό μου ιστότοπο. Εδώ θα βρείτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχει θερμιδομετρητής online και σε αποκλειστικότητα θα βρείτε την περίφημη "παράλογη" χημική δίαιτα του Χούμπλικ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλή περιήγηση!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης