Πρασοτυρόπιτα: με νόστιμα τυριά, αυγά και πράσα

Πρασοτυρόπιτα: με νόστιμα τυριά, αυγά και πράσα

Η πρασοτυρόπιτα είναι μια νόστιμη ελληνική συνταγή που συνδυάζει το αρωματικό πράσο με γευστικά τυριά και κρούστα. Η συνταγή αυτή περιλαμβάνει φύλλο κρούστας, τυριά, αυγά και πράσα, που συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα πλούσιο και γευστικό επιδόρπιο.

Η πρασοτυρόπιτα αρχίζει με το τηγάνισμα του πράσου σε βούτυρο για να μαλακώσει και να αναδείξει τη γεύση του. Έπειτα, το πράσο αναμειγνύεται με αυγά, τυριά, γάλα και αρωματικά όπως το μαϊντανό και το μοσχοκάρυδο, δημιουργώντας ένα γέμιση πλούσιας γεύσης.

Η γέμιση αυτή τοποθετείται ανάμεσα στα φύλλα κρούστας, που αλείφονται με βούτυρο για να γίνουν λαχταριστά και τραγανά. Το αποτέλεσμα είναι μια υπέροχη πίτα που μπορεί να σερβιριστεί ως επιδόρπιο σε οποιαδήποτε ευκαιρία. Η πρασοτυρόπιτα είναι ιδανική για πικνίκ, γιορτές και οικογενειακά γεύματα.

Αυτή η συνταγή σας δίνει την ευκαιρία να απολαύσετε την πλούσια και παραδοσιακή γεύση της πρασοτυρόπιτας στο σπίτι σας, φτιάχνοντας την από την αρχή.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πρασοτυρόπιτα

Πρασοτυρόπιτα, απλή και νόστιμη συνταγή για όλους

  • Total Time: 60 mins
  • Yield: 16

Υλικά

  • 1 κιλό πράσα σε ροδέλες
  • 5 αυγά
  • 250 γραμμάρια γάλα
  • 200 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 200 γραμμάρια βούτυρο
  • 250 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 κουταλιές γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • 400 γραμμάρια φύλλο κρούστας
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε 100 γραμμάρια από το βούτυρο και τηγανίζετε τα πράσα για 10 λεπτά, να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε και βγάζετε από τη φωτιά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε μπολ χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε τα τυριά. Αδειάζετε το μίγμα στα πράσα, προσθέτετε το γάλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε.
  3. Σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί απλώνετε τα μισά φύλλα κρούστας, αλείφοντας τα με λίγο από το υπόλοιπο βούτυρο. Αδειάζετε μέσα τη γέμιση και την απλώνετε να καλύψει τη βάση.
  4. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα και τα αλείφετε με βούτυρο. Χαράζετε την επιφάνεια σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και ψήνετε για 35-40 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια. Βγάζετε, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 40 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 345

Keywords: Πρασοτυρόπιτα

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης