Η Ρεγγοσαλάτα αποτελεί μια συναρπαστική εκδοχή της κλασικής σαλάτας, με την αυθεντική ελληνική της ταυτότητα. Η σύνθεση των υλικών της, συνδυασμένη με την εκλεπτυσμένη σάλτσα, δημιουργεί ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις. Σερβίρετε και απολαύστε μια εκδοχή της ελληνικής παράδοσης στο πιάτο σας!
PrintΡεγγοσαλάτα: ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο
Ρεγγοσαλάτα: ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο
- Total Time: 10 mins
- Yield: 4
Υλικά
- 100 γραμμάρια ρέγκα καπνιστή, κομματιασμένη
- 200 γραμμάρια σαλάτα κόκκινη και πράσινη, χοντροκομμένη
- 100 γραμμάρια ζαμπόν βραστό, κομμένο σε λωρίδες
- 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ο χυμός 1/2 λεμονιού
Για την σάλτσα
- 2 μεγάλες ντομάτες ώριμες και σφιχτές
- 1 κόκκινη πιπεριά κονσέρβας στραγγισμένη
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας ξίδι από λευκό κρασί
- αλάτι
- λίγο μπούκοβο
Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε τη σάλτσα ως εξής: αφαιρείτε τις φλούδες και τους σπόρους από τις ντομάτες. Κατόπιν τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ με την πιπεριά, το σκόρδο, το κρεμμυδάκι, το βασιλικό, το λάδι και το ξίδι.
- Αλατίζετε, ρίχνετε το μπούκοβο και ανακατεύετε.
- Βάζετε σε σαλατιέρα τη σαλάτα, προσθέτετε το ζαμπόν, τη ρέγκα, τα κρεμμυδάκια, την κίτρινη πιπεριά και περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού.
- Σερβίρετε χωριστά την πικάντικη σάλτσα.
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 5 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Ανάμειξη
- Cuisine: Ελληνική