Ένα γρήγορο και νόστιμο ρυζόγαλο που θα ικανοποιήσει την επιθυμία σας για γλυκό με ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας. Με την συνταγή αυτή που είναι για 10 κουπάκια, θα χορτάσετε και τους γείτονες! Καλή επιτυχία!
PrintΡυζόγαλο γρήγορο αλλά πολύ νόστιμο
Ρυζόγαλο γρήγορο αλλά πολύ νόστιμο
- Total Time: 30 mins
- Yield: 10
Υλικά
- 1 ποτήρι του νερού ρύζι γλασέ
- 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
- 6 ποτήρια νερό
- 6 ποτήρια του νερού γάλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ
- 1 κομμάτι φλούδα λεμονιού
- κανέλα τριμμένη
- 3 αυγά
Εκτέλεση
- Βράζουμε το νερό με το ρύζι και ελάχιστο αλάτι για περίπου 12 λεπτά. Εν τω μεταξύ χτυπάμε σε μπλέντερ τα αυγά με τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού, το κορν φλάουερ και 1/2 ποτήρι γάλα.
- Στο ρύζι που βράζει και όπου το νερό έχει λιγοστέψει, ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα. Βράζουμε για 5-7 λεπτά. Στο τέλος, ρίχνουμε ό,τι έχουμε χτυπήσει στο μπλέντερ.
- Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά.
- Σερβίρουμε σε μπολ. Βγαίνουν 10 μπολ περίπου. Από πάνω ρίχνουμε κανέλα, αν θέλουμε.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 20 mins
- Category: Επιδόρπιο
- Method: Βράσιμο
- Cuisine: Ελληνική