Το σουφλέ με κάστανα είναι μια απόλαυση που προέρχεται από την γαστρονομία της Γαλλίας. Αυτή η γλυκιά συνταγή θα σας ταξιδέψει με την απίστευτη γεύση από τα κάστανα και του σαβουαγιάρ. Το σουφλέ είναι ένα αφράτο και αρωματικό γλυκό, εύκολο να παρασκευαστεί και εντυπωσιακό για να το σερβίρετε.
Με στοιχεία όπως η μαρμελάδα κάστανο, το αρωματικό κρασί και το βούτυρο, αυτή η συνταγή θα γίνει σίγουρα ένα αγαπημένο γλυκό. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρεμώδες σουφλέ με υπέροχη γεύση και απίστευτη υφή που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Σερβίρετε το σουφλέ γαρνιρισμένο ακανόνιστα με ζάχαρη άχνη και αφήστε τη γεύση του να σας κατακτήσει.
PrintΣουφλέ με κάστανα
Άλλη μια υπέροχη συνταγή για ένα εξωτικό γλυκό από την Γαλλία. Σουφλέ με κάστανα λοιπόν και καλή σας επιτυχία.
- Total Time: 25 mins
- Yield: 4
Υλικά
- 90 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 αυγά
- 80 γραμμάρια Μαρμελάδα κάστανο
- 4 σαβουαγιάρ
- 2 κουταλιές γλυκού Καλαμποκάλευρο
- Αρωματικό κρασί
- Αλάτι
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- Ζάχαρη άχνη (για γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
- Ραντίστε τα σαβουαγιάρ με λίγο αρωματικό κρασί και αφήστε τα να απορροφήσουν τη γεύση.
- Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με 50 γραμμάρια ζάχαρη και μια κουταλιά σούπας μαρμελάδα κάστανο.
- Χτυπήστε επίσης τα ασπράδια των αυγών με λίγο αλάτι και 30 γραμμάρια ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέστε 20 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο και 2 κουταλάκια καλαμποκάλευρο.
- Μοιράστε το μείγμα σε μικρές ατομικές φόρμες που έχουν βουτυρωθεί, πασπαλισμένες με ζάχαρη, και τοποθετήστε ένα σαβουαγιάρ σε κάθε μία και λίγη μαρμελάδα.
- Ψήστε τα σουφλέ στον φούρνο στους 200°C για περίπου 15 λεπτά, ή μέχρι να φουσκώσουν και να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Σερβίρετε τα σουφλέ, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη, αμέσως μετά το ψήσιμο.
Απολαύστε ένα ακόμη υπέροχο γλυκό!
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 15 mins
- Category: Γλυκό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Γαλλική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 378
Keywords: Σουφλέ, κάστανα