Κουραμπιέδες γεμιστοί: μια γλυκιά απόλαυση για όλους

Κουραμπιέδες γεμιστοί: μια γλυκιά απόλαυση για όλους

Οι κουραμπιέδες γεμιστοί είναι ένα εκλεκτό επιδόρπιο που αξίζει τον χρόνο και την προσοχή σας. Αυτή η συνταγή μπορεί να μην είναι απλή, αλλά το αποτέλεσμα είναι απόλυτα ικανοποιητικό. Οι κουραμπιέδες αυτοί είναι γεμάτοι από αρώματα, νότες καρυδιών και ποικιλία υλικών που τους καθιστούν πραγματικά νόστιμους.

Για τη ζύμη, αναμειγνύετε αλεύρι, μαχλέπι, βούτυρο γάλακτος, μπέικιν πάουντερ, ζάχαρη και λιωμένο βούτυρο. Αυτή η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και θα πρέπει να αφήσετε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Για τη γέμιση, προετοιμάζετε τους χουρμάδες, αφαιρώντας τα κουκούτσια, και τους κόβετε σε μικρά κομματάκια. Στη συνέχεια, ανακατεύετε τους χουρμάδες με τα καρυδόψιχα.

Τώρα, πλάθετε τη ζύμη γύρω από τη γέμιση, δίνοντας τους το χαρακτηριστικό σχήμα των κουραμπιέδων. Αφού ψηθούν στο φούρνο, τους πασπαλίζετε με ανθόνερο και τους τυλίγετε σε ζάχαρη άχνη για να τους δώσετε τον απαραίτητο γλυκό χαρακτήρα. Στη συνέχεια, απλά τους στρώνετε σε πιατέλα και είναι έτοιμοι να απολαυστούν. Αυτοί οι κουραμπιέδες είναι ιδανικοί για κάθε εποχή και ευκαιρία και θα σας εντυπωσιάσουν με τη γεύση και την αρωματική τους ενέργεια.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κουραμπιέδες γεμιστοί

Η συνταγή αυτή δεν είναι σχετικά απλή και εύκολη και θέλει σημασία στην λεπτομέρεια. Το αποτέλεσμα όμως θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 55 mins
  • Yield: 12

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1/2 κουταλιές σούπας μαχλέπι
  • 2 φλιτζάνια βούτυρο γάλακτος
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση

  • 1/2 κιλό χουρμάδες φρέσκους
  • 1/2 φλιτζάνια καρυδόψιχα τριμμένη

Για το πασπάλισμα

  • Λίγο ανθόνερο
  • Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, ρίχνετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
  2. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν, το μαχλέπι και το προσθέτετε λίγο λίγο στο μείγμα βουτύρου-ζάχαρης.
  3. Ρίχνετε λίγο νερό και τα ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Την αφήνετε για 1/2 ώρα.
  4. Αφαιρείτε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και τους κόβετε σε μικρά κομματάκια.
  5. Τα Βάζετε σε μια λεκάνη, προσθέτετε την καρυδόψιχα και ανακατεύετε. Παίρνετε ένα κομματάκι ζύμης, το πλάθετε σε μπαλάκι, το ανοίγετε λίγο με τα χέρια σας, Βάζετε στη μέση λίγη γέμιση και κλείνετε γύρω γύρω καλά, δίνοντας το σχήμα κουραμπιέ.
  6. Συνεχίζετε με την υπόλοιπη ζύμη και γέμιση. Τοποθετείτε τους κουραμπιέδες σε ταψί που έχετε αλείψει με βούτυρο και τους ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Τους βγάζετε από το φούρνο, τους ραντίζετε με ανθόνερο, τους τυλίγετε σε ζάχαρη άχνη και τους στρώνετε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 25 mins
  • Cook Time: 30 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 400

Keywords: Κουραμπιέδες, γεμιστοί,

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης