Τα Αυγά με ντομάτα Καγιανάς, είναι μια παραδοσιακή συνταγή με ρίζες στη Μάνη, αλλά συναντάται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας με διαφορετικά ονόματα. Αυτό το πιάτο αποτελεί μια λαχταριστή και απλή επιλογή για να απολαύσετε το αυγό σας με την προσθήκη των αρωματικής ντομάτας.
Η συνταγή απαιτεί ώριμες ντομάτες, τις οποίες λιώνετε στο μπλέντερ. Στη συνέχεια, το πιάτο παίρνει ζωή στο τηγάνι με βούτυρο ή λάδι, προσθέτοντας τις ντομάτες, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, και αφήνοντας τις να βράσουν. Όταν οι ντομάτες αφήσουν το υγρό τους και αρχίσουν να πυκνώνουν, προσθέτετε τα αυγά, τα οποία έχετε προηγουμένως σπάσει σε ένα μπολ και χτυπήσει ελαφρώς με σύρμα. Συνεχίζετε με προσθήκη αλατοπιπέρου και ανακατεύετε συνεχώς, μέχρι τα αυγά να ψηθούν.
Οι “Αυγά με ντομάτα Καγιανάς” αποτελούν ένα απλό, αυθεντικό και γευστικό πιάτο που μπορείτε να απολαύσετε ως πρωινό ή γεύμα. Αυτή η συνταγή θα σας εξοικειώσει με τη γεύση της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας και θα σας ικανοποιήσει με την απλότητά της. Καλή σας όρεξη!
PrintΑυγά με ντομάτα Καγιανάς
Πολύ νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή της Μάνης που όμως θα συναντήσετε και σε άλλα μέρη της Ελλάδας με διαφορετικά ονόματα. Απλά ακολοθήστε την συνταγή μας και Καλή σας Όρεξη!
- Total Time: 10 mins
- Yield: 1
Υλικά
- 4 αυγά
- 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες
- 1/2 φλιτζάνια βούτυρο ή λάδι
- 1/2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Λιώστε καλά στο μπλέντερ τις ντομάτες. Βάλτε στη φωτιά το τηγάνι με το βούτυρο ή το λάδι και, όταν κάψει, ρίξτε μέσα τις ντομάτες, αλατοπίπερο, μισό κουταλιές γλυκού ζάχαρη και τις αφήνετε να βράσουν. Όταν πιουν τα υγρά τους, ρίξτε μέσα τα αυγά, αφού πρώτα τα σπάσετε σε μπολ και τα χτυπήσετε λίγο με σύρμα. Ρίξτε ακόμη λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύετε συνεχώς, ώσπου να ψηθούν τα αυγά.
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 5 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 245
Keywords: Αυγά, ντομάτα, καγιάνας