Αυγά με ντομάτα Καγιανάς: παραδοσιακή συνταγή από την Μάνη

Αυγά με ντομάτα Καγιανάς: παραδοσιακή συνταγή από την Μάνη

Τα Αυγά με ντομάτα Καγιανάς, είναι μια παραδοσιακή συνταγή με ρίζες στη Μάνη, αλλά συναντάται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας με διαφορετικά ονόματα. Αυτό το πιάτο αποτελεί μια λαχταριστή και απλή επιλογή για να απολαύσετε το αυγό σας με την προσθήκη των αρωματικής ντομάτας.

Η συνταγή απαιτεί ώριμες ντομάτες, τις οποίες λιώνετε στο μπλέντερ. Στη συνέχεια, το πιάτο παίρνει ζωή στο τηγάνι με βούτυρο ή λάδι, προσθέτοντας τις ντομάτες, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, και αφήνοντας τις να βράσουν. Όταν οι ντομάτες αφήσουν το υγρό τους και αρχίσουν να πυκνώνουν, προσθέτετε τα αυγά, τα οποία έχετε προηγουμένως σπάσει σε ένα μπολ και χτυπήσει ελαφρώς με σύρμα. Συνεχίζετε με προσθήκη αλατοπιπέρου και ανακατεύετε συνεχώς, μέχρι τα αυγά να ψηθούν.

Οι “Αυγά με ντομάτα Καγιανάς” αποτελούν ένα απλό, αυθεντικό και γευστικό πιάτο που μπορείτε να απολαύσετε ως πρωινό ή γεύμα. Αυτή η συνταγή θα σας εξοικειώσει με τη γεύση της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας και θα σας ικανοποιήσει με την απλότητά της. Καλή σας όρεξη!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Αυγά με ντομάτα Καγιανάς

Πολύ νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή της Μάνης που όμως θα συναντήσετε και σε άλλα μέρη της Ελλάδας με διαφορετικά ονόματα. Απλά ακολοθήστε την συνταγή μας και Καλή σας Όρεξη!

  • Total Time: 10 mins
  • Yield: 1

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 1/2 φλιτζάνια βούτυρο ή λάδι
  • 1/2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  1. Λιώστε καλά στο μπλέντερ τις ντομάτες. Βάλτε στη φωτιά το τηγάνι με το βούτυρο ή το λάδι και, όταν κάψει, ρίξτε μέσα τις ντομάτες, αλατοπίπερο, μισό κουταλιές γλυκού ζάχαρη και τις αφήνετε να βράσουν. Όταν πιουν τα υγρά τους, ρίξτε μέσα τα αυγά, αφού πρώτα τα σπάσετε σε μπολ και τα χτυπήσετε λίγο με σύρμα. Ρίξτε ακόμη λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύετε συνεχώς, ώσπου να ψηθούν τα αυγά.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 245

Keywords: Αυγά, ντομάτα, καγιάνας

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης