Κοτόπουλο ψητό Ισπαχάν: με αρώματα της ανατολίτικης κουζίνας

Κοτόπουλο ψητό Ισπαχάν: με αρώματα της ανατολίτικης κουζίνας

Το “Κοτόπουλο ψητό Ισπαχάν” είναι μια γευστική συνταγή που θα σας ταξιδέψει στην παράδοση και τις αρώματα της ανατολίτικης κουζίνας. Πρόκειται για ένα ψητό κοτόπουλο με εξωτική γεύση και αρώματα που προέρχονται από τον λεμόνι, τη ρίγανη, το κάρδαμο και το ρόδι.

Η προετοιμασία αυτού του πιάτου απαιτεί λίγο χρόνο και προσοχή στις λεπτομέρειες. Αρχικά, το κοτόπουλο καθαρίζεται και στεγνώνεται προσεκτικά. Στη συνέχεια, προετοιμάζετε ένα μείγμα με το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και το κάρδαμο, και αλείφετε το κοτόπουλο από μέσα και από έξω με αυτό το μείγμα. Το αφήνετε να αφομοιώσει το μίγμα για περίπου 1 ώρα.

Στη συνέχεια, τρίβετε το κοτόπουλο προσεκτικά με αλάτι και το τοποθετείτε στη σούβλα για ψήσιμο. Το ψήνετε πάνω από φωτιά μέχρι να αποκτήσει μια υπέροχη αίσθηση ροδοκοκκινίσματος. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αλείφετε το κοτόπουλο με λιωμένο βούτυρο, προσθέτοντας έτσι πλούσια γεύση και αρώματα.

Το “Κοτόπουλο ψητό Ισπαχάν” είναι ένα εξαιρετικά νόστιμο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί μαζί με πιλάφι και μαγιονέζα. Η συνδυασμένη γεύση των αρωματικών μυρωδικών και του ροδιού προσφέρει ένα γευστικό ταξίδι στα ανατολίτικα αρώματα. Αυτή η συνταγή θα σας καλωσορίσει στον κόσμο της ανατολίτικης κουζίνας και θα σας εντυπωσιάσει με τη μοναδική της γεύση. Καλή σας απόλαυση!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο ψητό Ισπαχάν

(Για 2 άτομα)

  • Total Time: 60 mins
  • Yield: 2

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο περ.1000 γραμμάρια,
  • 1 ρόδι
  • 4 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλιές γλυκού τσαγιού ρίγανη
  • Λίγο κάρδαμο
  • Αλάτι
  • 20 γραμμάρια βούτυρο από λίπος χοιρινού

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά το κοτόπουλο από μέσα και απ’ έξω και το στεγνώνετε.
  2. Πιέζετε μερικές φορές το ρόδι πάνω στο τραπέζι, μετά το κόβετε στη μέση και το στίβετε.
  3. Ανακατεύετε το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και το κάρδαμο και αλείφετε με το μίγμα το κοτόπουλο από μέσα και απ’ έξω.
  4. Το αφήνετε 1 ώρα να τραβήξει.
  5. Μετά τρίβετε καλά το κοτόπουλο με αλάτι και το περνάτε στη σούβλα.
  6. Το στερεώνετε καλά και το ψήνετε μπροστά ή πάνω από τη φωτιά περ. 45 λεπτά, ώσπου να ροδοκοκκινίσει.
  7. Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και αλείφετε το κοτόπουλο κατά το ψήσιμο.
  8. Σερβίρετε μαζί με πιλάφι και με μαγιονέζα.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 45 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ινδική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 356

Keywords: Κοτόπουλο, Ισπαχάν

Καλωσήρθατε στον μαγειρικό μου ιστότοπο. Εδώ θα βρείτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχει θερμιδομετρητής online και σε αποκλειστικότητα θα βρείτε την περίφημη "παράλογη" χημική δίαιτα του Χούμπλικ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλή περιήγηση!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης