Τερίν με γιαούρτι και ανανά: Δροσερό Καλοκαιρινό Επιδόρπιο

Τερίν με γιαούρτι, ανανά και βερίκοκα

Αυτό το δροσιστικό και αρωματικό τερίν με γιαούρτι και ανανά, είναι ιδανικό για το καλοκαίρι, και θα ενθουσιάσει τους φίλους και την οικογένειά σας με τον αναζωογονητικό συνδυασμό γεύσεων. Απολαύστε το ως δροσιστικό επιδόρπιο ή ως επιδόρπιο μετά το κυρίως γεύμα.

Το καλοκαίρι φέρνει μαζί του έναν πραγματικό καύσωνα, και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα δροσερό επιδόρπιο για να ανακουφίσετε τον εαυτό σας. Αναζητώντας ένα επιδόρπιο που συνδυάζει τη φρεσκάδα και την απολαυστική γεύση, το τερίν με γιαούρτι, ανανά και βερίκοκα είναι η τέλεια επιλογή.

Το τερίν, όπως ονομάζεται, αποτελείται από μια μίξη υλικών που συνδυάζονται σε μια φόρμα μαγειρικής, προσφέροντας μια ευχάριστη εκπληξη στον ουρανίσκο σας. Αυτό το εξαιρετικά αρωματικό και αφράτο τερίν είναι ιδανικό για να συνοδεύσει τα καλοκαιρινά σας γεύματα και να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας για κάτι ελαφρύ και δροσερό. Απολαύστε τη δημιουργία σας και τις αντιδράσεις των καλεσμένων σας!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τερίν με γιαούρτι και ανανά

Απλή, εύκολη και νόστιμη συνταγή για Τερίν με γιαούρτι και ανανά.

  • Total Time: 50 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια (600ml) στραγγιστό γιαούρτι με λίγα λιπαρά
  • 425 γραμμάρια φέτες ανανά από κονσέρβα, σε φυσικό χυμό, στραγγισμένες
  • 3 κουταλιές σούπας φρουκτόζη
  • 425 γραμμάρια βερίκοκα κονσέρβας σε φυσικό χυμό, σουρωμένα
  • λίγες σταγόνες πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής,προαιρετικά
  • 225 γραμμάρια φραμπουάζ
  • φέτες φρέσκου ανανά

Εκτέλεση

  1. Στο μπλέντερ, χτυπήστε 2/3 του γιαούρτι (περίπου 200ml) με τον ανανά και τις κουταλιές σούπας από τη φρουκτόζη μέχρι να γίνουν λεία.
  2. Αδειάστε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα Ϲκατάληψης περίπου 900 γραμμαρίων και παγώστε το για 30 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια του να πήξει καλά.
  3. Στη συνέχεια, χτυπήστε ακόμη 2/3 του γιαούρτι (περίπου 200γρ) με τα βερίκοκα, τις κουταλιές σούπας από τη φρουκτόζη και το χρώμα ζαχαροπλαστικής, αν το χρησιμοποιείτε, μέχρι να γίνουν λεία.
  4. Απλώστε αυτό το μείγμα πάνω στη φόρμα και παγώστε για 30 λεπτά.
  5. Χτυπήστε το υπόλοιπο γιαούρτι με τη φρουκτόζη και τα φραμπουάζ.
  6. Αδειάστε αυτό το μείγμα στη φόρμα και παγώστε μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  7. Αφήστε το τερίν στον καταψύκτη και τραβήξτε το έξω περίπου 20 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Για να το ξεφορμάρετε, βυθίστε τη φόρμα σε ζεστό νερό για 20-30 δευτερόλεπτα και ανατρέψτε το πάνω σε ένα πιάτο.

Σερβίρετε το τερίν με γιαούρτι, ανανά και βερίκοκα, διακοσμημένο με φέτες φρέσκου ανανά.

  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 30 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψυγείο
  • Cuisine: Γαλλική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 250

Keywords: Τεριν, ανανάς, φραμπουάζ,

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης