Το τζατζίκι είναι ένα δημοφιλές ορεκτικό ή σάλτσα που προέρχεται από την ελληνική κουζίνα και έχει βάση το γιαούρτι, το σκόρδο και το αγγούρι. Το συναντάμε παντού σχεδόν στην ελληνική κουζίνα και είναι must try σε όλα τα εστιατόρια.
PrintΤζατζίκι
Υλικά
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
- 1 1/2 αγγούρι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε το αγγούρι και το τρίβετε σε χοντρό τρίφτη. Το βάζετε σε σουρωτήρι με λίγο αλάτι και το αφήνετε να στραγγίξει.
- Ρίχνετε σε μια λεκάνη το γιαούρτι, προσθέτετε το σκόρδο πολτοποιημένο, τον άνηθο, το λάδι λίγο λίγο και ανακατεύετε.
- Τέλος, ρίχνετε το τριμμένο αγγούρι με λίγο αλάτι και ανακατεύετε ξανά.
- Βάζετε το τζατζίκι σε μπολ, το σκεπάζετε και το διατηρείτε στο ψυγείο.