Ζαμπονοτυρόπιτα: απλή και καλή συνταγή με ζαμπόν και τυρί

Ζαμπονοτυρόπιτα: απλή και καλή συνταγή με ζαμπόν και τυρί

Μια νόστιμη πρόταση για ζαμπονοτυρόπιτα που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των αλμυρών εδεσμάτων. Αν και χρειάζεται λίγη προσοχή, το αποτέλεσμα είναι σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ζαμπονοτυρόπιτα

Η συνταγή αυτή δεν είναι σχετικά απλή και εύκολη για αρχάριους και θέλει σημασία στην λεπτομέρεια. Το αποτέλεσμα όμως θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 1 hour 20 mins
  • Yield: 16

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 150 γραμμάρια ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 250 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
  • 200 γραμμάρια φέτα
  • 3 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 1 ½ νεροπότηρο γάλα φρέσκο
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 2 αυγά
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε τη γέμιση: σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο καλά, ρίχνετε το αλεύρι και το ροδίζετε. Μόλις σκουρύνει και σφίξει, ρίχνετε μέσα το γάλα. Ανακατεύετε γρήγορα και καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά, την αφήνετε να γίνει χλιαρή για 2 λεπτά και ρίχνετε τα δύο αυγά ανακατεύοντας γρήγορα μέχρι να απορροφηθούν. Ρίχνετε σχεδόν ταυτόχρονα τη φέτα θρυμματισμένη και αμέσως μετά το τριμμένο κασέρι και το ζαμπόν. Ανακατεύετε και προσθέτετε αρκετό μοσχοκάρυδο τριμμένο, όπως και τριμμένο πιπέρι. Αφήνετε τη γέμιση να ξεκουραστεί.
  2. Αδειάζετε ένα φλιτζάνια του καφέ ελαιόλαδο στο ταψί σας. Απλώνετε το πρώτο φύλλο, ρίχνετε λίγο λαδάκι ακόμα και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με τέσσερα φύλλα. Αδειάζετε τη γέμιση μέσα στο ταψί και την ισιώνετε με ένα πιρούνι. Βάζετε από πάνω άλλα τέσσερα φύλλα λαδώνοντας τα ένα ένα, συγυρίζετε τα φύλλα γύρω γύρω στο ταψί και, τέλος, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε την πίτα σε κομμάτια προσπαθώντας να φτάσετε μέχρι τον πάτο του ταψιού. Περιχύνετε την πίτα με ένα φλιτζάνια του καφέ ελαιόλαδο ακόμα και την ψήνετε στο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου και μέχρι να ροδοκοκκινίσει πάνω κάτω. Τη βγάζετε και τη σερβίρετε ζεστή.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 1 hour
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης