Ζύμη σφολιάτα: εξαιρετικά νόστιμη και πολύ ευέλικτη

Ζύμη σφολιάτα: εξαιρετικά νόστιμη και πολύ ευέλικτη

Η σπιτική ζύμη για σφολιάτα είναι εξαιρετικά νόστιμη και πολύ ευέλικτη για να τη χρησιμοποιήσετε σε πολλές συνταγές που απαιτούν τη χρήση ζύμης σφολιάτας. Αντί να αγοράζετε έτοιμη ζύμη από το κατάστημα, μπορείτε να μάθετε να την φτιάχνετε μόνοι σας, χρησιμοποιώντας αγνά υλικά. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας για να φτιάξετε αυτήν την υπέροχη σπιτική ζύμη σφολιάτας.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ζύμη σφολιάτα

Σας προτείνουμε αντί να αγοράζετε έτοιμο φύλλο από τα Super Market, να μάθετε να φτιάχνετε υπέροχη σπιτική σφολιάτα με αγνά υλικά για να την χρησιμοποιείτε σε συνταγές που απαιτούν την χρήση της. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και καλή επιτυχία.

  • Total Time: 40 mins
  • Yield: 10

Υλικά

  • 4 1/2 φλιτζάνια σκληρό αλεύρι
  • 1 κουταλιές γλυκού αλάτι
  • 2 φλιτζάνια φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Κρατάτε 1/2 φλιτζάνια αλεύρι και βάζετε το υπόλοιπο σε ένα μπολ. Ανοίγετε στο κέντρο ένα λακκάκι και ρίχνετε μέσα το αλάτι και 1 φλιτζάνια νερό. Ζυμώνετε και αν χρειάζεται τη ραντίζετε με λίγο νερό. Αν κολλάει πολύ στα χέρια, την πασπαλίζετε, λίγο αλεύρι. Τη χτυπάτε πάνω σε μάρμαρο μερικά λεπτά, για ν’ αποκτήσει ελαστικότητα και να γίνει λεία. Τη βάζετε σε αλευρωμένο σκεύος, τη σκεπάζετε με πετσέτα και την αφήνετε μείνει στο ψυγείο 20′ περίπου. Ανοίγετε τη ζύμη σε ορθογώνιο φύλλο με πάχος 1 περίπου και βάζετε πάνω το βούτυρο κομμένο σε ορθογώνιο κομμάτι και πασπαλισμένο με αλεύρι.
  2. Διπλώνετε το φύλλο στη μέση και πατάτε τις άκρες για να κλειστεί μέσα το βούτυρο. Με τον πλάστη πιέζετε σταθερά τη ζύμη για να απλωθεί το βούτυρο. Βάζετε τη ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, την πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και την ανοίγετε σε ορθογώνιο φύλλο, πάχους ενός περίπου εκ. Διπλώνετε το φύλλο ξανά. Κατόπιν το σηκώνετε προς το υπόλοιπο μέρος της ζύμης, έτσι, ώστε να διπλωθεί το φύλλο στα τρία. Το τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο και το αφήνετε στο ψυγείο 20′. Ανοίγετε και διπλώνετε το φύλλο με τον ίδιο τρόπο άλλες πέντε φορές. Πριν από κάθε άνοιγμα πασπαλίζετε το φύλλο ελαφρά με αλεύρι και το αφήνετε διπλωμένο στο ψυγείο 20′, το λιγότερο.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 20 mins
  • Category: Ζυμη
  • Method: Ανάμειξη
  • Cuisine: Ελληνική

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης